Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Rydautställningen 2018

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, July 02, 2018 17:49:55

Agneta, iklädd "sverigedräkten" delar ut "Best in Show".

Varje år så jobbar Agneta som kassör, på Södra Älvsborgs Kennelklubbs utställning, som hålls på Rydafältet i Borås.

Vi bor och äter (på frukost och kvällarna), på Scandic Plaza, mitt inne i stan. Agneta och jag har haft ett och samma "handikapprum", varje år och bor bra.Alla upptänkliga raser finns representerade, vilket innebär att det är flera tusen jyckar att välja mellan.Många mattar och hussar bodde också på hotellet, en sak som piffade upp vistelsen där. Fullt ös hela tiden.

Domarna kom från hela världen. En kvinna från USA, var lätt att känna igen.

Klubbpresidenten Marie, höll sin hand över det hela och hjälpte till i alla svårlösta situationer. Men hon har en flerårig rutin på det här jobbet, så det går alltid friktionsfritt.

Alldeles utanför hotellet ligger Borås Högskola, och där har studenterna prytt entre'n, med en stor skapelse, i tunn metall.

Ett femtiotal meter därifrån "ligger" den late Kubanen, på rygg och funderar. Han är gjuten i metall och närmare fyra meter lång, om han rätar på benen.

De få "dommarändringar", som blev annonserades på ett stort anslag alldeles innanför entrén.

När vi var klara, på söndagskvällen, var nästan alla tält ( det hade varit över ett hundra) och Lasse "Kommissarien" hade sett till att funktionärerna lämnade fältet, lika fint (eller finare) än det var när dom började. Så vi längtar hit inför nästa år. Men TACK i alla fall för att vi fick vara med.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.