Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Svenska Mässan ioo år.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, April 16, 2018 13:57:08

Det damp ned ett litet blått kort, i brevlådan. Det var en inbjudan till ett firande, med Svenska Mässan på deras 100-ård dag.Vi tog en "färdtjänstbuss ned och klev in i en enormt stylad Mässa. Ingången var vid det tredje tornet och "alla" var där. Att min hustru fått en inbjudan, berodde säkert på att hon satt med i "huvudmannarådet" i en massa år. Men nu sedan pensionen, stod utanför allt det där.

Direkt innanför dörren, serverades det "bubbel" men eftersom jag körde "kyropeden" så avstod jag. Sedan fick vi gå efter en "snitslad" bana, där det förevisades massor av grejor, som varit viktiga, under framväxandet av det som vi känner som Svenska Mässan i dag och hur det utvecklade sig för 100 år sedan.

Man hade också lånat en 1918 års Volvo PV, från deras bilmuse'um och ställde ut i entren. Den väckte en hel det nostalgiska minnen, hos många av besökarna.

En av alla artisterna som underhöll oss, var Charlotte Perelli. Hon höll en halvtimmas show och fick dundrande applåder.

Koreograferna hade gjort ett fantastiskt jobb och gav prov ett fascinerande spel med ljus och strålkastare.

En avdelning med ELD som tema hade sex stycken elsjonglörer på scen samtidigt och det imponerade verkligen. Efter nästan 4 timmars osannolik show, beslöt vi oss för att gå hem (jag kydopedade ju). Hunna till Willinsbron, började det regna! Och det var inget litet duggregn, som bombarderade oss. Valpen hade varit hos Elina och Cissi och skulle hämtas. Men Agneta ringde ned till dem och Elina var vänlig nog och kom själv upp med henne. Vi strippade och hängde upp alla våra kläder, för att sedan kunna krypa i något torrt och mysigt.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.