Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Nu händer det saker!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Wed, April 11, 2018 15:55:02

I dag händer det! Det står en betongbil på gatan och så har dom en enorm slang, på cirka 6", och drygt tjugofem meter lång, som pumpar upp betongen. Sju man håller på och de är väldigt professionella.Slangen som matar betongen blir oerhört tung, så det är hela tiden flera "gubbar" som löser av varandra, i par, att hålla den. Eftersom flytande betong har en densitet på 2.400 kilo per kubikmeter, så är det ett tufft jobb att styra den.För att få ytan i absolut våg, har dom en laserstyrd mätare, som dom kontrollerar hela tiden.

Efter att ha "vibrerat" betongen, kan dom plana ut den manuellt.En av killarna, som hade en text från Las Vegas, på ryggen. Han berättade att han hade varit i Nevada på en speciell Mässa och Utbildning. Så ingen kan ju säga annat än att de här killarna är professionellt utbildade.

Här vibreras betongen ut till en plan massa. Innan betongen har brunnit, kommer dom att "stämpla" in ett rutmönster, så att det skall likna riktiga plattor. En mycket intressant fortsättning följer.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.