Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Stadsvandring och T-bone-day.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, September 03, 2017 14:32:51
Det var utlyst en stadsvandring i Gamlestan i går. Agneta och jag tog oss ned dit. Den första upptäckten var att Säveån nästan var igenvuxen. En 13 mil lång å, som gör en spännande resa uppifrån Västergötland, för att sedan diskret rinna ut i Göta älv. Där det tidigare legat massor av småbåtar, var nu enbart sly. Platsen hade också figurerat 1965, i det så kallade "grodmansrånet". Ett taffligt försök att råna Skandinaviska Banken, på Gamlestadstorget. Men rånet misslyckades kapitalt och alla tre rånarna åkte fast.Hela Gamlestan håller på att expandera och bygga om vägar och något som kan liknas med "skyskrapor". Det är delar av den så kallade "Västlänken" som skall passera där.Jag åkte "kydoped" och Agneta promenerade med valpen. Vädret var härligt, så hustrun behövde ta av sig tröjan, när vi gick hem.I kvarteren runt Holländarplatsen, var det loppmarknad. En sak som vi inte hade en aning om.Vi hittad några fynd som vi kunde ta med oss hem, utan att vi visste att vi behövde det. En rätt fräck "burmesisk kniv" av bajonettmodell, en liten radio, för 20:-, en "antik" brödskärare.Två "överledande" KPMLr:are, försökte kränga Proletären, men det verkade som dom helt missat själva grejen.
När vi kom hem och väckte vår "inneboende" bakade vi potatis med rödvinssmör och några jättefina T-bone. Det är Brian Nicholls på Olskrokstorgets Köttbod, som hade styckat upp köttet. Victoria älskar just hans kött och höll på att käka långt efter det av vi andra blivit mätta och slutat. Men det är underbart att se en ung människa, som är glad i "riktigt" kött. Även om hon alltid har varit glad i mat.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.