Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Midsommar 2018

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, June 22, 2018 13:44:25

Vi som brukar träffas på Kias, som har blivit lite av ett andningshål, för oss som bor i trakten.På midsommar, serverade Johnny "midsommarlunch". Vi hade beställt en blomsterkrans, på torget, som vi satte på honom. Det kanske förbättrade hans utseende lite grann.

Hela maj och jun i har (hittills), i år varit hett, men värmen fick en abrupt slut, när Kung Bore knackade på och meddelade att han fortfarande levde och hade sin kraft kvar.

Här i Göteborg är det ju inte så ovanligt, att vädret på midsommar och nyår, är ungefär detsamma. + grader ( i alla fall några) och nederbörd. På "grund av den globala uppvärmningen", kan nederbörden falla som snö eller centimeterstora hagel. Det tråkiga är dock, att haglet slår sönder alla blommor och de bär kart, som redan kommit.

Men hos Johnny, firade vi midsommar ändå. Det var både ägghalvor, med fyllning, matjessill och alla övriga tillbehör. Här sitter Janne och Agneta å smörjer kråset.

Agneta hade hämtat blomsterkransen på torget, innan vi gick ner till Johnny och han blev glatt överraskad. Någon hade också "smugit" ned några småflaskor, med skärgårdssnapsar, så att lunchen kändes mer gedigen. Tack, krögar Johnny, för ett fint initiativ. Snart kör vi på med årets andra halva! Då finns det både skaldjur och ärtsoppa ( med punsch). Sedan blir det säkert semlor också.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1506