Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Fly "vardagen" Stan.

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, June 01, 2018 18:20:49

Vi tog helt resolut och rymde ned till Lars och Tula, i Åsa. Det var visserligen inte svalare där, men vi hade ett rum, som vette mor nord ost, så nätterna var rätt OK.

Sedan ligger deras palä, bara några meter (6-10 beroende på vattenståndet) från havet. Men det var ett extremt lågvatten, så sandstranden var rätt bred.

Tula försåg oss karlar med kall dryck och lagade sedan till en utsökt måltid, som passade kvällen. Dagen efter bjöds vi på matjessill och potatis, med tillbehör.

Så det är kanske tur att vi inte alltid bor tillsammans med dem. Man kan ju öka i vikt!

Deras stora fastighet, är ett gammalt koloniområde, som Östersunds stad, hade efter kriget, för sina barn. Det är fyra stora kåkar, med massor av rum och en enorm tomt.

De äger hela viken, men någon lag förbjuder dem att hägna in ända ned till havet. Men det fungerar bra ändå.På eftermiddagen dök det upp en enorm kranbil, som skulle lyfta ut bryggan i havet.

Sedan fällde han ut en "lång en" som gjorde varenda badande karl avundsjuk.

Och en oerhört kraft, hade han i den också!

Den höll på några timmar. Men sedan låg den där och badgästerna vällde dit. Precis som om dom hade suttit och väntat på den.

Det är ett Paradis, för sådana som Agneta och jag. Möjlighet ett kunna koppla av totalt, endast höra badande barn, eller när valpen skäller på någon som kommer för nära. Vi njöt av fulla muggar, av familjens gästfrihet.

Tula är som en mor för oss, när vi är där. Hon har också fått sin kärlek till valpen. Så det dröjer säkert inte länge, innan det finns en "gårdvar", med hemadress Ekåsa och Åsa.

När vi så småningom kom hem till stan igen, hade byggarna plockat ned täckplasten på våran våning och börjat att sätta upp räcket. Då kunde vi inte hålla oss längre, utan ställde ordning utemöblerna, hällde upp något gott och satte och ute några timmar.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1498