Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Bra hantverkare!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, April 10, 2018 17:51:27

Fogarna mellan tegelstenarna, har ju varit lite si och så och släppt ibland. För 36 år sedan, när vårt hus byggdes, hade man för mycket salt i betongen. Det blev därför stora hållbarhetsproblem, som man åtgärdar nu.

Efter att ha mejslat bort de gamla fogarna, fyller de nu igen dem, för hand. Och resultatet blir strålande.

Överblivet bruk, tar dom bort med små stålborstar. Tapebiten på vår altandörr, sitter där för att dörren skall vara kvar. Alla fönster som vetter mot söder, har rötskador och skall bytas ut, senare. ( 19/4 tror jag). Men vi bytte vår dörr för två år sedan, på grund av röta i den.

Förra veckan ställde jag ut ett lock öl (Pripps Blå 6,0) till jobbarna. Det var fredag och dom hade jobbat hårt och jag tyckte att dom var värda en liten slurk. I dag, knackade en av dem på fönstret och gav mig två 0,5 l Tjeckisk öl, som tack. Jag har aldrig sett den ölen tidigare, så det skall bli skoj på torsdag, när Ingemar kommer och äter ärtor. Då brukar vi dela en öl också.

Så har dom lastat upp massor med frigolitblock, som skall ligga på golvet.

Det både täcker och isolerar bra. Samtidigt som det inte ökar vikten och belastningen.

Frigolit är ett beprövat material, när man vill minska belastningarna. Jag såg, någon gång på 70-talet, när vägverket byggde upp viadukten över järnvägen, vid Mostorps Slott, strax söder om Falkenberg, med frigolit. Det var alldeles nytt då.

Här syns rätt bra, hur mycket som egentligen är bortmejslat. Och med frigoliten kommer det säkert att dämpa något, när någon granne borrar i huset.

Massor av 4" skivor går det åt. Balkongen är ju 40 kvm.


  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1473