Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Gravsymboler!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, February 13, 2018 16:07:40

När OS invigningen gick av stapeln, släpptes det hundratals vita duvor lösa. Om det skulle innebära något symboliskt värde, gentemot den fete presidenten i Nordkorea, det vet jag inte. Men tanken ligger ju nära. Men varför sätter man på en massa vita marmorduvor, på gravstenar. Syftar det till duvan, som Noak släppte från arken, så var den förmodligen inte vit. Då skulle rovfåglarna tagit den! Men den kom ju tillbaka med en olivkvist i munnen. Trots att den antagligen suttit större delen av sitt liv, i nån slags fångenskap och då är det ju inte något speciellt symbolvärde, i den.

Vi rastar ju valpen på Östra Kyrkogården, varje dag. I ett varv på 8200 meter, hinner både vi (Agneta och jag) vara ute en stund. Det har gett Agneta och valpen jättefina kroppar och god kondition. Själv åker ju jag "Kydoped" och får bara frisk luft.

Och då får det vara hur vad det vill med symbolvärdet, för de avlidna. Men hur skall man då tolka det, när det sitter en stor grå/svart kråka, på en gravsten? Det kan väl knappast vara något, som de efterlevande vill förknippa den avlidna med. Kråkan och korpen är ju nära släktingar. Och Korpar hade ju den enögde guden Oden, som sina "underrättelseofficerare" ute i världen. Så det är kanske tur att man är "oberoende" ateist, så att man inte behöver stå till svars för någon, mer än skattmasen och sin hustru. Hoppas i alla fall att duvorna och alla de andra fåglarna i landet, har möjligheten att fritt flyga omkring.

Skulle det sedan finnas en hög gravsten, att sitta på och kolla omgivningen, så må det väl vara hänt.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1459