Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Peders "skaldjursbonanza".

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, August 28, 2017 12:03:15

Varje år åker vi upp till Katrineholm och har "skaldjursbonanza". Det innebär att vi åker ned till "Knipplafisk", på Olskrokstorget, så att dom får fylla Sussans stora kylbox, med olika skaldjur, av högsta kvalitet. I år slog vi på stort och lät Brian, specielisten i "Köttboden", också packa en låda, med Stora fina T-bone, rumpstek och en massa annat högkvalitativs kött. Även en rejäl bit av deras leverpastej, åkte med.Väl lastad styrde vi kosan mot Sörmland och var framme efter 4,5 timmar och 37 mil senare.Peders yngre syster Eva Liliehöök och hennes Mats, samt barndomsvännerna Aja och Bosse, välkomnades också till bords. Som vanligt bidrog Peder och Eva, men den massa originella öl och snapssorter, så när vi så småningom kvartade in, var man något "rundfotad", även om man som jag inte var krympling.Samtalsämnena rörde sig alltifrån dagspolitik, till livsåskådningsfrågor, matfrågor och annat aktuellt, i livet.

(Det här kortet vägrar att stå upprätt. Men jag lägger in det ändå.)

Dagen efter reste Eva och Mats, vidare till Stockholm. Dom skulle ta ut Porschen, i en sväng ned till Skåne, för att titta på en gammalt korsvirkeshus, som dom kanske kan tänka sig att tillbringa ålderdomen i.

Vi andra grillade några T-bone, som lunch.

Det var också en "hantverksmässa" i en by, som heter Lerbo. Vi åkte dit för att se om dom hade några lingon eller kantareller, men tji.Det var mest sylt, saft och olika andra lantbruksproducerade produkter. Men vi fick en fin sväng.På söndagen var Agneta och promenerade med valpen. Hon tog då en rejäl sväng, runt hela Talltullen, Skogskyrkogården och ända ned till Djula herrgård.Där hade tydligen haft ett storslaget bröllop, dagen innan. Dom hade inte hunnit städa upp, dagen efter.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1409