Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Agnetas 70-årsdag.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Wed, August 02, 2017 15:58:14

Mitt hjärtas dam, fyllde 70 år den 1/8. Vi slog oss loss och åkte ned till Varberg, där vi hade bokat in oss på Hotell Havanna. Vi reste ned på söndagen och hamnade i årets värsta oväder. Det regnade smått i Göteborg, men när vi passerade Mölndal, så öppnade Herren portarna. Vi kunde köra i en hastighet av cirka 40 - 50 kilometer, i timman och hade stundtals NOLL sikt. När vi rullade in i Varberg, så var hela centrala stan, översvämmad. Det stod bilar i "sjöar", som bildats på vägarna och som måste bärgas bort. Vår RAV4 klarade sig bra, på grund av frigången och vi hittade fram till Hotellet Havanna.

Hotellet har en alldeles speciell historia. Det byggdes som Rydboholms i Viskafors, semesterhem. Senare blev det vandrarhem och slutligen köptes det av Varbergsonen Lasse Diding. Han förvandlade det gamla huset till ett Cubanskt drömhotel. Under några år, resande mellan Göteborg och Cuba, har han köpt, tiggt eller stulit olika föremål, som är typiska för Cuba.

Den 1 april var det Grand Opening och ovationerna lät inte vänta på sig. Med den upplysta fasaden ut mot Krabbes väg, blev det ett iögonfallande mål, för såväl varbergsbor, som turister. Det fina ryktet spred sig snabbt.

När vi checkade in på rummet, med en bedårande utsikt ut over havet, låg där också ett "Välkommenkort" på födelsedagen, till Agneta, samt en ask choklad.

Resans första middag, bestod av grillad tonfisk(Björn) och musselsoppa (Agneta). Allt serverat i enorma portioner av Allie. Under måltiden passade vi på att laga en liten havererad Cubansk flagga, som skulle stå på bordet.

Efter middagen passade jag på att prova en riktig Cubansk cigarr. jag har ju inte rökt sedan 1968. Så det var en kul upplevelse. Stumpen som blev kvar, funderar Agneta på att rama in.  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1400