Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Jag trodde att änglarna fanns...

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, July 10, 2017 12:40:45

Jag trodde att änglarna fanns bara, bara i himmelen...

Men i lördags kom det en ängel ner till mig...Alla av betydelse var där. CS från, det relativt nystartade chaptert, i Chianc Mai i Thailand hade hörsammat inbjudan.Lejonen röt och lät allmänheten höra att det hände stora saker i Raus.

Vi var nere på Helsingborgs Pokerrun (det trettonde). Som vanligt var det start och målgång hos Plattis. Han upplät sin fantastiska trädgård och gårdsplan, med alla de fascinerande statyerna och alla exklusiva bilar och motorcyklar.Några hundra hårdföra bikers, hade anmält sig att få vara med och slåss om det dignande prisbordet, där det var, förutom 4-siffriga penningpris, en minimotorcykel och hundratals andra fina priser. Alla utdelade i "John Doe" kassar.Vädret var kalas, om man bortser från en kort (ca 5 minuter) lätt skur, som knappast vätte ned gårdsplanen en.

Efter runnet serverades det grillat kött med potatissallad och lite grönt, i Plattis trädgård. Alla njöt och hade det mysigt.

Grillkockarna hade det hetsigt, när cyklarna började komma tillbaka, efter att ha fullföljt rundan.

Det mäktiga mullret lade sig över nejden och Skåne ärades återigen med att besökas av genuina bikers, som hedrar sitt mc-intresse.

Efteråt hölls prisutdelningen, övervakad Baxi. Där vinnaren av den lilla motorcykeln, vanns av en söt kvinnlig soldat.Det fanns mycket att titta på, som vanligt när man besöker bikervärldens nestor. Han ställde bland annat ut två av sina veterancyklar, som han har hottat upp.En Milwaukee Taxi fanns också på plats.Jag hade beretts en plats vid inskrivningen, där jag kunde sitta och signera böcker. Där skrev jag mitt namn cirka 300 gånger. Så när vi slutligen var klara, var jag rejält trött i armen.Även Agneta och jag hann med att bli serverade den utsökta grillmiddagen.En tjej kom iklädd en T-skirt från Daytona Bike Week 2016, då det var 75-års jubileum.Bikerna fick också se upp, när dom körde upp på gården till Plattis, då det kunde finnas levande (lekande) barn. Och några ungar fanns det med också.Som vanligt avlöpte evenemanget utan några som helst incidenter. Poliskåren i Skåne kunde inte hitta på en enda anledning, till att komma och titta på.Egentligen skulle vi tagit någon av Plattis exklusiva bilar, på kvällen och åkt ned till stan för att käka. Men han hade ont i ryggen och jag var dödstrött och benet värkte. Det händer ofta så när man är "krympling. Så när allting var klart, tackade vi för oss och styrde tillbaka mot hemmet. Tack för i år och tack för att vi blev bjudna.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1381