Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Rydautställningen 2017

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, July 03, 2017 15:17:56

Så har Södra Älvsborgs Kennelklubb, med Marie Ljungquist i täten, genomfört den årliga hundutställningen på Rydafältet i Borås, med bravur. Till sin hjälp har hon Lasse Östlund, som svarar för att alla klubbmedlemmar och volontärer, gör vad de skall.Ryda sportfält är ett enormt gräsbevuxet område i Borås, som används till en massa olika evenemang.
I Borås, under samma vecka, hölls det SM-vecka, i ett 50-tal olika sporter. Det innebar att "alla" fria ytor och lokaler, där man kunde tänka sig att idka någon sport, var uppbokade. Exempelvis var det vattenpolo och kanotpolo. på Viskan mitt i stan. Från början sa en tjänstekvinna på kommunen, att även Ryda var uppbokat. (efter att SÄKK hade haft det i 25 år. Men Marie lyckades förhandla, så att hundutställningen fick använda fältet som vanligt. Värre var det med boende, då det inte fanns en enda säng inom rimligt avstånd. Några av utställningens ledare, kunde klämma in sig på Scandic, men alla domarna (40 st från alla olika håll i Världen) fick läggas på Hjortviken i Hindås. Några av de priser som delades ut.

Utställarna är ett härdigt släkte. Det slogs upp hundratals olika tält, där man både bodde och hade skydd, för otjänligt väder. Nu var det inget dåligt väder, utan växlande molnighet och en tillfredställande temperatur.

Agnetas uppgift var att ha hand om all kontanthantering och se till att redovisningen fungerar. Hon började varje morgon och höll på fram till midnatt.Men det hade kommit 4500 hundar och 1500 utställare. Vi fick se raser (det finns drygt 350 olika) som man aldrig hade sett förut. Bland annat en Faraohund som har 5000 års historia.Jyckar med olika frisyrer, visades också.Den här pudeln uppgavs behöva fem timmars kamning och ansning, om det är bra väder. Regnar det så kan det ta två personer bortåt 10 timmar.Den här vovven härstammar från Portugal och är relativt ny i Sverige.Den här levande golvmoppen, gjorde ett lustigt intryck på publiken. Man såg bara en massa "rastakrullar" och knappt ett ansikte.Måltiderna (för oss som var i tjänst) avåts på Scandic, ett hotell där alla gästernas hundar var välkomna.Nedan följer några osorterade bilder från evenemanget.

Agneta och jag tackar Marie och Södra Älvsborgs Kennelklubb, för att vi fick vara med på årets utställning. Vi kommer gärna tillbaka nästa år.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1377