Välkommen till vår blogg!

SmygpremiärVardagen

Posted by Björn Ljungquist Sat, May 19, 2018 12:58:02

Blog imageI går överraskade Agneta mig med att servera middagen (lammkotletter, potatismos och mintsauce), på den ännu inte färdiga balkongen.

Blog imageDet var rätt varmt, under plastöverdraget och det fläktar inte någonting. Maten (inköpt hos Brian i Köttboden) var oerhört god. Moset hade vi köpt in hos korvhandlaren på torget och det håller alltid hög klass.

Blog imageAgneta drack en liten kanna rosé och jag en engelsk Spitfireöl. Kan man ha det bättre? Så det blev tjuvstarten på årets balkong mys.Biggerst !!!Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Thu, May 17, 2018 18:17:42

Blog imageI dag var stans största "kranbil", på besök. Dom skulle gjuta på några grannars balkonger och för att komma dit, så behövs det rejäla doningar.

Blog imageMattias, som hanterar den här enorma pjäsen, gör det med bravur. Det hade varit jätteenkelt att riva några av de redan klara balkongerna. Men Mattias visste hur man skulle hantera en sådan här pjäs.

Blog imageEn stolt och skicklig yrkesman, är inte rädd för att h sitt namn på förardörren.Rådjur på kyrkogårdenVardagen

Posted by Björn Ljungquist Tue, May 15, 2018 12:45:23

Blog imageI morse, när Agneta var ute med valpen, på morgonkissning, mötte hon två stycken årskid. Jag såg ju en 14 taggars råbock för två år sedan och Agneta var väldigt lessen, för att hon inte var med den gången. Jag tog ett par fina kort på den stolta bocken, när han tronade i gräset, på en "Uno"s grav.

Blog imageMen de har det rätt bra på kyrkogården. Mycket att äta och lite trafik. Jag vet att dom skjuter av harar på höstarna, men jag hoppas att rådjuren får chans att springa upp i Delsjöterrängen längre fram. Det är skönt att bo så nära, där allt händer i och runt Östra Göteborg.Forden luftadVardagen

Posted by Björn Ljungquist Mon, May 14, 2018 12:16:07

Blog imageI går var det en stekhet sol och vi beslöt oss för att ta ut och lufta Forden, för första gången i år. Vi åkte ut till Kyden, men han hade för kallt vatten i poolen, för att det skulle locka till ett dopp.Blog imageHan bjöd på lite fika och vi kunde ju sitta och titta på poolen.

Blog imageEfter några timmar där drog vi oss sakta hemåt igen. På gården satt det fem unga tjejer och rökte. Fimparna slängde dom på backen och när jag sade till dem, visade dom en total okunskap. om hur det är att vistas i ett civiliserat land. Dessvärre tog en bekant, till en hyresgäst i 2:an ungarnas parti och hotade mig. Det vore kanske på sin plats att offentliggöra att det finns en gällande lag mot nedskräpning.Ja de e våååren!!!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Sat, May 12, 2018 15:49:30

Blog imageEfter frukost gick vi ner till "Köttboden", för att handla lite gott inför kvällen. I förra veckan var det en "gnykuk" som anmälde dom för att Agneta fick ha valpen på den rostfria bänken på utsidan av själva köttboden. Hon brukar vilja sitta där, när vi handlar, så att hon kan tigga en korv eller något. Nu tyckte hälsovårdsinspektörerna, efter att ha nagelfarit hel affären, att det var exemplariskt rent och välskött. Hösta betyg på alla punkter.

Blog imageEfter att ha handlat, promenerade vi genom Olskroken, för att titta på vårens intåg i staden.Blog imageÖverallt lyste det av blommande träd och imponerade människor, som förevigade dem.

Blog imageVi tog också en liten paus i skuggan av ett trä, innan vi bestämde oss för att köpa en glass och sätta oss, i solen på vår egen gård.Blog imageVanliga dagar.Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Fri, May 11, 2018 14:45:57

Innehavarna av Facebook, brukar ju alltid tala om vad de skall ha till middag. Då kan väl jag göra det också.Blog imageVi gick vägen om Brian (köttboden på torget). Han höll just på att göra ordning några kotletter och då sög det till i magen på mig. Vi skulle ha "långkokta" kotletter till middag. Alltså brynta i en stor glasgryta. Sedan efterkokta där med klyftade potatisar och ett par klyftor vitlök. Sparsamt med salt och peppar. EN MAT FÖR RIKTIGA KARLAR ( OCH KVINNOR).

Agneta "bilspanaren".Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Fri, May 11, 2018 04:01:14

Blog imageI går när Agneta var ute, såg hon en biltransportbil. Den hade en rätt intressant last, i bland annat en Cadillac limousine, med 18 rutor i, troligen en 61:a. Antagligen den längsta i Sverige.

Blog imageDär stod också en Ford 34, direktimporterad och fin. + några vanliga rishögar.

Blog imageMen det finaste av alltihop på släpet var en FORD FAIRLANE VICTORIA i duvblått och vitt också den antagligen importerad.Blog imageHon snackade med chauffören, men han hade inte en aning, vad det var har tranporterade, så Agneta talade om för honom, att en FORD 56 var något av det vackraste, som exporterats från USA. Det är ju väldigt roligt, att hon kan skilja de olika modellerna och märkes år. Med tanke på att vi har en Thunderbird i Garaget.

BalkongsubstitutVardagen

Posted by Björn Ljungquist Fri, May 11, 2018 03:46:56

Eftersom vi fortfarande inte kan använda vår balkong (den har ännu inget räcke runt), så har vi börjat att använda möblerna på gården.Blog imageI dag serverade min älskade, först en skaldjurstoast och därefter varmrökt lax med potatismos och lite grönsaker. Blog imageInte illa på en bakgata i Lyon... fel i Göteborg.Blog imageFör att klara hettan, hade hon öppnat lite vin till sig själv. Jag serverades en iskall OP Andersson och en Spitfireöl. Vi hade en jättetrevlig måltid.Blog imageMoset hade vi köpt i "korvmojen" på Torget. Den är hemmalagad och smakar alltid gott.Blog imageAgneta stod också för all markservicen (hämta det varma när det skall vara varmt och det kalla, innan det blivit ljummet. Sedan kom Lilian, grannen med de två Griffon- hundarna ned och tog också ett glas vin. Jyckarna lekte och skällde på alla som gick förbi. Jag själv gick upp och vilade mig lite.