Välkommen till vår blogg!

Renoveringen nr 2Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Sun, March 18, 2018 16:49:19

Blog imageDet sista vi såg av vår enormt fina balkonggolv, som hade allt, man kunde önska sig. En vattenstoppande sarg runt balkongens ytterkant, ett bra och effektivt fall, ned mot brunnen och ett fantastiskt fint ytskikt.

Blog imageMen det spelade ingen roll. Allt det gamla skulle bort. Dom sänkte golvet med cirka 45 centimeter. Tog bort kubikmetervis med gammal betong. Det kändes lite i hjärtat och vi undrade när vi kunde sitta där ute och grilla igen.

Blog imageDom blottlade också en djup spricka, som gick från sida till sida i betongen. Efter en noggrann inspektion och att ha markerat den med röd märkfärg, plockade dom fram en bergborrmaskin och körde upp ett 8 - 10 cm, djupt dike där sprickan var.

Blog imageDiket armerades och sedan göt dom igen det.

Blog imageDom formade också ytterkanten på balkongen och göt igen, så att dom kunde forma riktigt. Ett tufft jobb. Men killarna var proffsiga och gjorde ett bra jobb.

Blog imageNär vi ändå inte kunde gå ut på balkongen, ringde vi en hantverkare, som tog loss trappsteget ut. Det har suttit där sedan 1982 och vi har klivit på det tusentals gånger, en sak som verkligen märktes. Nu vill vi ha det omslipat och lackat, så att det inte stör allt det fina, som killarna på utsidan gör.

Renoveringen nr 1 (är i full gång)Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Mon, March 12, 2018 13:14:08

Blog imageVår fastighetsägare, har börjat med att helrenovera alla balkongerna i fastigheten. Det säg att dom hade för mycket salt i betongen, 1981, när balkongerna göts. Nu har man börjat bila upp ett 45 cm tjockt skickt och skall sedan armera om och sedan gjuta nytt. Samtidigt skall vi få nya fina glasräcken.

Killarna som utför jobbet är fantastiska och jobbar på fort och proffsigt. Med säkerhet i främsta rummet, gör dom sitt jobb i snö och kyla, på väldigt diciplinerade tider. Det sitt inte och röks eller snackas. Utan jobbet går för runt.

Blog imageBlog image

Blog imageVåra glasade sidostycken plockades ned, när allt räckverk skulle bort. Vi får väl hoppas att vi får tillbaka dem sedan. För de läar väldigt bra, när "västan" ligger på.

Blog imageDom klädde in hela ställningen, så att varken regn eller snö, skulle kunna störa. Med tanke på hur "Scafold"s trettio meter breda ställning, brakade ned och täckte hela korsningen Engelbrectsgatan / Arkivgatan, så känner vi oss väldigt trygga.

Masala, Halta Lottas efterträdare.Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Fri, February 23, 2018 19:57:08

Blog imageI dag gick vi ner till krogen, som efter 18 månaders stängning, har flyttat in i Halta Lottas lokaler. Den heter numera Masala ( garam masala, Indiskt kryddad mat ). Sedan den 4:e ägarkonstellationen av Halta Lotta, gått i KK på grund av obetalde skatter, har krogen öppnat på nytt. Agneta och jag har varit trogna kunder på Lotta, sedan dom öppnade, så vi har saknat dom.

Blog imageVi togs om hand av en liten Jenny, som fyller 21 i morgon. Krogen var smockad med folk och det märktes att det varit stängt länge.

Blog imageAgneta beställde in lammgryta och jag tog stuvade "tigerräkor", i indisk Curry, också en fullträff. Agneta drack som vanligt vin och jag serverades en indisk öl. Väldigt gott.

Blog imageI entrén stod det en Indian Royal Enfield (världens i dag, mest sålda motorcykel). Polis och militär i Asien använder den. Vi hade valpen med oss och det var ett väldigt uppskattat premiärbesök. Dit lär vi gå många flera gånger. Vi har ju bara 50 meter dit.

Lögnare!!!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Thu, February 15, 2018 15:50:18

Blog imageSedan "tiggarinvasionen" från Rumänien och Bulgarien, drabbade oss, för 5-6 år sedan, har Jonas Sjöstedt (Ni vet han som stöder utrotandet av 20 - 30 miljoner människor som inte gillade Stalin) och numera uppbär en fet lön, som ledare för Kommunisterna. Han har tillsammans med f.d. svetsaren, Stefan Löven, likaledels högavlönade partiledare i ett så kallat "arbetarparti", försvarat det utbredda tiggeriet med, att det är inte brottsligt att vara fattig och dom är inte organiserade! Trots detta har vi sett, med egna ögon, hur tiggarna körs ut i bilar, varje morgon, till sina "arbetsplatser". Men varken Polis eller någon annan Myndighet, vågar ta i problemet. I stället tycker våra partiföreträdare, att det är synd om dom. Och det är ju helt klart, det kan ju inte vara speciellt kul, att sitta utanför butiker, med en pappersmugg i näven. Är det ett jobb, så skall dom skatta och momsa för det. Det får vi svenskar göra när vi tjänar något.

Blog imageNär polisen plockade upp honom vis resecentrum i Uppsala, var han aggressiv och tiggde ännu mer pengar. Nu har ju polisen lyckats få fingrarna i en av deras hejdukar, men åklagaren har svårt för att bevisa, att han fått pengarna genom brott Att han tigger, med 6 miljoner på sig, är väl bara ett bevis på att han handlar på uppdrag och inte vågar tulla på pengarna han har på sig. Detta sker framför ögonen på alla naiva svenskar. Det är ju synd om tiggarna! Och så är dom ju freelanceare , hela gängen. Att det finns ett system med boende och avlösare, beror ju på att dom får hjälp av goda grannar. Det är säkert en viss statur att sitta utanför ICA och tigga.

SKICKA HEM PACKET!!!!Valpen opererad och på bättringsvägen.Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Wed, February 14, 2018 17:21:32

I förra veckan upptäckte Alexandra, att Valpen hade två knölar, alldeles under bröstkorgen. Vi kontaktade Evidentia, som ville röntga henne. Så det skedde i torsdags. Knölarna visade sig vara "oönskade", så vi fick tid för operation. Så i morse gick Agneta dit med henne redan klockan 07.00. Vi har varit nedslagna och oroliga, hela dan.

Nu i eftermiddag klockan 16.50, ringde dom och sa att operationen, hade gått bra. Operationen hade sket genom två titthål, så hon skulle inte behöva några jobbiga bandage. När samtalet kom, brast det för oss. Agneta tog bilen upp, så att hon skulle slippa gå. Hon har en säng i bilen, så hon kommer att bli buren upp. Sedan får hon väl ta det lite lugnt, några dagar, så att inte såren går upp. Hade vi varit troende i dag, så hade vi tackat, de högre makterna. Men nu går all vår tacksamhet till veterinären och systrarna på Evidentia, för ett fantastiskt bra utfört jobb.Gravsymboler!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Tue, February 13, 2018 16:07:40

Blog imageNär OS invigningen gick av stapeln, släpptes det hundratals vita duvor lösa. Om det skulle innebära något symboliskt värde, gentemot den fete presidenten i Nordkorea, det vet jag inte. Men tanken ligger ju nära. Men varför sätter man på en massa vita marmorduvor, på gravstenar. Syftar det till duvan, som Noak släppte från arken, så var den förmodligen inte vit. Då skulle rovfåglarna tagit den! Men den kom ju tillbaka med en olivkvist i munnen. Trots att den antagligen suttit större delen av sitt liv, i nån slags fångenskap och då är det ju inte något speciellt symbolvärde, i den.

Blog imageVi rastar ju valpen på Östra Kyrkogården, varje dag. I ett varv på 8200 meter, hinner både vi (Agneta och jag) vara ute en stund. Det har gett Agneta och valpen jättefina kroppar och god kondition. Själv åker ju jag "Kydoped" och får bara frisk luft.

Blog imageOch då får det vara hur vad det vill med symbolvärdet, för de avlidna. Men hur skall man då tolka det, när det sitter en stor grå/svart kråka, på en gravsten? Det kan väl knappast vara något, som de efterlevande vill förknippa den avlidna med. Kråkan och korpen är ju nära släktingar. Och Korpar hade ju den enögde guden Oden, som sina "underrättelseofficerare" ute i världen. Så det är kanske tur att man är "oberoende" ateist, så att man inte behöver stå till svars för någon, mer än skattmasen och sin hustru. Hoppas i alla fall att duvorna och alla de andra fåglarna i landet, har möjligheten att fritt flyga omkring.

Blog imageSkulle det sedan finnas en hög gravsten, att sitta på och kolla omgivningen, så må det väl vara hänt.

Kydopedhaveri!Bilar

Posted by Björn Ljungquist Thu, February 08, 2018 18:46:18

I dag (torsdag) var Ingemar och jag som vanligt nere hos Kia och åt ärtsoppa. Sedan gick vi hem till honom och så bjöd han på en öl (Mariestad) och en kall OP Andersson 125 årig. Sedan åkte jag hem. När jag passerade korsningen Redbergsvägen / Norra Gubberogatan, pajade bakhjulsupphängningen, på den nya kydopeden.

Blog image

Jag lånade en telefon och ringde Agneta. Hon jobbade, men bröt omedelbart och kom, för att hjälpa mig. Väl framme, kopplade hon snabbt in frihjulet, så kunde vi putta in den i källargången.Blog imageVäl hemma ringde jag till Blimo, firman i Stockholm, som har såld den till mig. Trots add klockan va nästan 16.00, fick jag tala med en bra tjej, som hette Emilie. Hon bad att vi skulle fotografera stället, där moppen gått sönder. Så skulle hon skicka reservdelar, till reparatören Sedan gav hon mig namnet på den reparatör, som dom brukade anlita i Göteborg. Han hade ett företag som heter Tords Bygg och Fastighetsservice. Han kan förutom en massa annat, svetsa aluminium. Och det som hade pajat, var ett fäste i gjuten aluminium. Hur det har kunnat bli så, begriper jag inte. Men vi får se när han rivit ner hjulupphängningen. Troligen är den för klent gjord. Tur i oturen är i alla fall, att jag har den "gamla" GOGO-kydopeden, kvar. Den har gått ca. 3000 mil (30.000 km). Så jag blir inte strandsatt. Jag återkommer med vidare uppgifter, senare.


Blog image


Nu händer det!Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Wed, February 07, 2018 16:43:18

Blog imageI morse, när vi gick ut med valpen, var det "snöstorm". Det lade sig mellan 2 och 3 centimeter. Inger att orda om, när Magnus berättar om volymerna, som har vräkt ned i Pajala. Men i alla fall, det blev lite ljusare ute och sölar snart ned skorna också.

Blog imageKillarna som bygger ställningarna, som skall täcka hela framsidan, är väldigt duktiga. Dom börjar 7.45 och hänger i till 16.00, så dom stör inte så mycket. Det går snabbt för dom att plocka ner alla räckena, så nu har vi fått en ny utsikt, från balkongen.

Blog imageAgneta har varit ute i vintern och förevigar den "gamla" utsikten. När vi har fått nya balkonger och räcken (av glas) så kommer vi att se gatan mycket bättre. Men nu är ställningsbyggarna snart klara och då börjar oljudet. Dom skall bila Köra bort betongen med motordrivna mejslar. När dom gjorde det på Hökegatan, gick det inte att prata en nere på torget. Det skall bli en spännande erfarenhet.

Blog imageHela ställningsbygget skall också kläs med ett nylonnät, så att inte obehöriga, kan klättra upp. Proffsiga byggkillar och någon tjej.