Välkommen till vår blogg!

JulbrygdsinköpAllmänt

Posted by Björn Ljungquist Tue, November 14, 2017 14:48:29

Blog imageVi gjorde en "snabbsväng" ned till Kiel, för att handla lite "julebrygd. Vädret var fint och allt gick som smort.

Blog imageStena (rederiets tysklandstrad) fyllde 50 år och hade målat om skorstenen på Germanica.

Blog imagePå grund av EU-mötet, var det lite nya regler för att köra in och ut ur Sverige. Vid gränsen i Tyskland, sket dom fullständigt i vem som kom, eller reste till Sverige. Men vi hade en fin dag och vädret var toppen. Att vi sedan kunde se at landslaget, höll italienarna stången i kvalet, gjorde inte saken sämre. Vad som var sämre var, att dom tittat på Göteborg, i Kiel och börjat bygga om hela stan. Puh, för vad man får streta, för lite julbrännvins skull.

I dag flyttade julen in!Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Sat, November 11, 2017 16:35:22

Blog imageI dag flyttade julen in. Alla (nästan) andra prydnadssaker plockades ned i kartonger och julgrejorna ställdes fram. Jag vet att Magnus tycker att det är lite tidigt, men vad har jag att sätta emot.

Blog imageMed tomtar, högt och lågt, blir man ständigt påmind om att den stora helgen är i antågande.

Blog imageMen det blir säkert en vår, nästa år igen.

Eftervård!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:32:33

Blog imageI dag var jag kallad till röntgen. Det är nu 35 år sedan jag drabbades av cancer i en körtel som nämndes "pankrea". Det förklarades som ":- Du har en okontrollerad celldelning i en körtel." Det sa mig inte så mycket, så jag frågade, naivt, ":- Hur många körtlar har man då?" Förklaringen jag fick var, att vi hade massor av "svettkörtlar" och en massa andra. Vad "pankrea vad för något, berättade ingen.

Blog imageMen jag fick en behandling, styrd från något som hette "Radiumhemmet". Efter en massa undersökningar och medicinering, friskförklarades jag, efter tre år. Men med jämna mellanrum, så kallas jag in för "fotografering. Det känns gott att ha en så omsorgsfull sjukvårds organisation.Håll Sverige rent!!!Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:11:11

Blog imageDevisen "Håll Sverige rent!" efterlevs inte av alla, olika grupper i samhället. Men när en papperskorg blivit full, så improviserar någon och hänger upp plastsäckar på den. Bra initiativ.

Alla helgons blodiga natt!Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Sun, November 05, 2017 14:50:23

Blog imageI lördags var det Allhelgona afton. Då kryllar det av folk, på vår annars så lugna kyrkogård. Flera hundra, anhöriga till begravda, som stillar sitt samvete, för att det var kanske ett år sedan, de besökte graven senast. Var där och placerade ut ljus.Blog imageFörvaltningen hade också satt upp ett tält, där man kunde köpa kaffe och en bulle (eller morotskaka). När jag körde förbi, ropade en av killarna: "Björn! Kom hit, så får jag bjuda dig på en fika."Blog imageHan tyckte att Agneta och jag, var så reko (vi har bjudit dem på fika, semlor och glass), så nu ville han bjuda igen. Men Tack, förvaltningen för en fint skött kyrkogård, där vi också får rasta våra jyckar.Inför helgen!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Fri, November 03, 2017 17:02:31

I morgon skall vi gästas av Kyden och Lillan. Dom vill ha kålpudding (och kanske en öl). Men vi gjorde i alla fall två stora kålpuddingar, som vi förutsätter kommer att smaka underbart.Blog image

Det luktar i alla fall himmelskt i köket.HaloweenVardagen

Posted by Björn Ljungquist Wed, November 01, 2017 12:13:23

Blog imageI går drabbades vi av fyra skräckinjagande haloweenspöken. Dom ringde på dörren och ville ha "bus eller godis". Eftersom vi aldrig har godis hemma och inte vågar utsätta oss för "bus", så gjorde vi en överenskommelse, med dem.

Blog imageFöljaktligen fick vi höra en "originell" tolkning av "Blinka lilla stjärna". Så fick dom en liten peng och vi skildes i största samförstånd.

Gäster på EkåsAllmänt

Posted by Björn Ljungquist Mon, October 30, 2017 11:49:19

Blog imageI går körde vi ned till Ekås, för att hälsa på Tuula och Lars. Vi satt i deras "kåta" och Tuula lagade "kolbullar", en slags pannkaka, med fläsk i, som tydligen kommer från väktarna vid kolmilorna. Men gott var det, med rårörda lingon. i en fantastisk miljö.

Blog image

Valpen var med oss hela tiden och när hon inte sprang runt på ägorna, jagande harar och annat vilt, var hon med oss i "kåtan" och myste på en renskinnspläd.