Välkommen till vår blogg!

End and out.Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Wed, January 03, 2018 16:23:17

Blog imageNär man var yngre, så sjöng vi "Nu är glada julen slut, slut, slut". Nu är det mera "Ten and out.". Inte så att julen inte är en fin och trevlig helg. Agneta jobbar väldigt hårt, för att få plocka fram all juldekoration och hon har sparat till det under många år.

Blog imageHon har räknat på antalet, men jag tycker att det växer hela tiden. En rolig sak är minnena, när vi inhandlat något nytt eller originellt. Vi har besökt flera olika "julaffärer", i bland annat York och Daytona. Vad jag minns. Men varje år så plockas de ut. När allt är klart, så går Agneta alltid runt och inspekterar, att alla pjäser står där dom skall.Blog imageLikafullt så hittar hon varje år, några figurer, som hon glömt. Då blir det bara att plocka fram kartongerna igen och packa ned eftersläntraren, så att den skulle kunna komma fram igen, nästa år.Liemannen skrapar....Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Tue, January 02, 2018 17:55:05

Blog imageNu är det nytt år och "liemannen" är ute och ser om sin nyrekrytering inför 2018. Det senaste året, har ju haft väldigt ont i min vänstra sida, och läkaren tror att det kan vara "cementen" i alla mina titanimplantat där, som börjar lossna. För att få ordning på det, så skickades jag på röntgen!Blog imageAgneta "sekondade" mig som vanligt och tog mig till röntgen. Efter en snabb process, med byxorna på, där den assisterade läkaren bleknade, över hur mycket metalldelar av den ädla metallen Titan, som har hög smältpunkt och relativt lätt att integrera med en levande kropp. Smältpunkt 1668 grader Celsius. som jag redan hade i kroppen. Jag var färdigfotograferad, redan efter 45 minuter. Nu är det bara att hoppas på att min fortsatta renovering, som förhoppningsvis blir på SUM,inte blir alltför jobbig. I värsta fall kan jag få ytterligare nya delar, till den samlingen jag redan har, som har suttit inne i mig under de här åren. Efter förra "renoveringen" har jag fortfarande en hel del stora plåtbitar och mängder av spik och skruv. Det skall bli spännande, att se den utvecklingen.

The last show!Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Wed, December 27, 2017 19:54:08

Blog imageValpen fick en egen "julkalender" av Ingemar, som hon uppskattade mycket. I bland glömde vi den och då även hon. Så nu när kalendertiden är över, så finns det en lucka som inte är öppen. Blog image

Innan 2017 slank i väg, så upptäckte Agneta flera vårblommor, som stuckit. Eftersom vädret är som det är, så växer dom och frodas, uppe i Redbergsparken.

Blog image

Lilla julafton (dagen innan) var Sussan och flickorna här.

Blog imagePå själva julafton, hade vi några uppdrag och allt föll mycket väl ut. Vädret var bedrövligt, så vi snabbade oss mellan bilen och ställena vi skulle vara på.

Blog imageNär vi slutligen vände hemåt, tog vi en sväng genom "julstaden". Men det var en stor besvikelse. Liseberg, OK. Men övriga innerstads city, såg ut som en vanlig "bakfylledag", där inget stack ut. Men det är väl tyvärr så som politikerna ser det. Dessvätte hade ju redan de Romerska Kejsarna, upptäckt att: " bröd och skådespel" , håller befolkningen lugn.Nära nuTomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Sun, December 24, 2017 15:45:45

Blog imageI morse jagade Agneta upp mig redan (innan) hon hade varit ute med valpen. Hon sa att jag skulle göra det. Det var full storm och hon behövde lite tid, för att koma risgrynsgröt, till frukosten. Uppe vid kapellet hade ett antal sopkärl blåst omkull.

Blog imageFlera grova grenar hade också blåst ned, så det var med risk för liv och lem, som jag kryssade runt med valpen. Dom tur var, så fick vi inga stockar på oss.

Blog imageTattarkäringen kom ( i en hyggligt ny Peugot ) dit körd av sin hallik. Polisen säger ju att dom inte är organiserad, så det var nog en "god" vän, som körde henne till jobbet.

Blog imageEfter en god frukost, gick jag ned och tittade om våran Faktumförsäljare "Dan" hade kommit. Vi hade lite julmat till honom. Jansson, kålpudding, köttbullar, skinka och lite annat. Han fick följa med upp och hämta grejorna, vilket gick bra.

Blog imageVi tog ett par kort, för att föreviga tillfället, innan han återvände till sitt "jobb". Sedan behövde vi göra oss klara. För det är ju i lalla fall julafton och vi har ett antal uppdrag som skall utföras.

Det närmar sig!Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Sat, December 23, 2017 17:09:02

Blog imageVi lät "Valpen" fara på SPA, i fredags. Så hon skulle var snygg och välmanikyrerad, nu inför helgerna. Sedan var vi nere på salongen och gav dom en liten julgåva, för att dom alltid är så underbara med våran valp!!!

Blog imageDärefter skulle vi hem till Ingemar och aväta hans berömda "Jansson". Vi tog vägen förbi torget och såg att det var packat med köplystna kunder. Det känns jättefint att vi har fått en sådan klass på bodarna där. Och ryktet sprider sig snabbt. Ljuvligt.
Blog image

Ingemar hade omsorgsfullt gjort en välsmakande "Jansson". Vi diskuterade, en stund, vad namnet egentligen kom från. Men vi beslöt oss för att inte vara så akademiska, utan bara njut och stoppa i oss. Han hade även 125-årig OP Andersson och en öl att skölja ned maten med. Tack Broder, för att vi får ha tillgång till dig!!!

Vi bara förbereder oss!!!Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Thu, December 21, 2017 13:54:15

Blog imageInför Gamla Redbergsflickors årsmöte, som hålls på KIAS och där Agneta och jag brukar anlitas, Hade vi gjort ordning en Quizz omgång för tjejerna. Inga (ordföranden) var uppe hos dagen innan och godkände frågorna). Dom skulle vara allmängiltiga men inte för lätta.

Blog imageFrån vår eminenta köttbod, hade vi fått en stor skinka som förstapris.

Blog imageOch båda fiskebodarna ställde upp med fina presentkort. "Ostfarbrodern" bidrog med en påse grejor och så killade vi av Johnny på "Kias", n gratismåltid.

Blog imageÄven Olskrokstorgets bodar, bidrog med en fin blomma. Så vi hade alldeles utmärkta priser, till de flesta som placerade sig.Blog imageTjejen som fick skinkan med sig hem, hade överlägset flest rätta svar.

Blog imageJohnny hade gjort en fantastiskt julmatsbuffé och alla åt med god aptit. Nu är ju "medelåldern" på logens medlemmar, inte speciellt låg. Några nämnde att dom hade den "fjärrproducerade" maten som dessvärre ofta serveras på äldreboende. Den här träffen är det enda tillfället, när de kan få riktig julmat, gjord med kärlek och varm hand.

Blog imageInga (ordföranden) höll tanterna i skick och talade om de olika aktiviteterna. När klockan närmade sig sju, började färdtjänst och taxibilar parkera på gatan och det var dags att, tacka alla sponsorer och inblandade och önska god jul. Sedan återstod det bara att hjälpa Johnny med städningen, så att även han kunde få lite ro.Årets skinka.Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Mon, December 18, 2017 17:28:42

Blog imageVi hämtade våran beställda skinka i lördags, hos, Niclas. Vi köpte den kokt, så vi hade bara att griljera den. Jag putsade den och ströade, innan Agneta satte in den i ugnen. En rekommenderad stund i ugnen, gjorde att vi kunde skära upp premiärskivorna och lägga dem på nybakat vörtbröd.

Agneta drack ett glas vitt vin till (bläh) och jag tog en riktig engelsk ör (Firestone) och en lille en, bestående av OP Anderssons 125-års jubileumssnaps. Så det blir säkert jul i år åxå!"Dubbeljesus" på besök.Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Mon, December 18, 2017 16:30:53

Blog imageVarje år, vid den här tiden, får vi besök av "dubbeljesus". Historien hat jag nog berättat tidigare, men den är rätt intressant.Blog imageSaken är den, att när Agneta jobbade i Israel, så köpte hon en massa figurer till ett julbord. Det var alla de kända namnen, med Maria, tre vise män, kameler och en krubba. Därinne vilade Jesusbarnet, på strå. Det finns också en gris med. Trots att folket i dom regionerna ser grisen som ett "smutsigt" djur. Någon gång, innan min olycka, försvann Jesus med krubba och allt. Victoria tog illa vid sig, hon hade haft en kompis uppe och tanken kom, att han kunde vara stulen. Efter ett par år, när vi var i Daytona Beach, hittade vi en butik, där dom hade likadana figurer. Vi beslöt att köpa en ny Jesus med tillhörande krubba. Det var i en bit in på våren, så alla figurer reades ut. Problemet var dock att den nye Jesus var (neg) mörkare än sin föregångare. Men det gick bra ändå. Vid något tillfälle, mindes plötsligt Victoria, att hon hade gömt Jesus och hans enkla säng, bakom några böcker i biblioteket. Strax stod vi med två Jesus. Vad skulle vi kalla dem? Det blev Jesus och Dubbeljesus. Sedan den dagen förfogar vi över två stycken Jesus och det är aldrig någon som har haft något emot det.