Välkommen till vår blogg!

Vad fan gör du gubbe?Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Sat, November 03, 2018 17:14:54

Blog imageDet är tur att det är ett par veckor kvar, innan jag skall ut och "Tomta", för alla barn. Hade dom sett mig i dag, så hade dom säkerligen trott, att jag var ett äkta halloweenspöke, Saken är den att vi var nere i Varberg och opererade mina ögonlock, eftersom dom skymde min syn. En sak som kom till (alldeles gratis) efter min dubbla laseroperation.

Blog imageOperationen skedde på Ögoncentrum, på Birger Svenssons väg i Varberg och utfördes av Dr. Arya Emami. Efter en hel del snurrande i "Fästningsstaden" kom vi underfund med att kommunen höll nere medborgarnas skattetryck, genom att inte ha nåra namnskyltar, eller husnummer, på gatorna. Men jag hade en säker chaufför, så vi letade oss dit ( Birger Svenssons väg 28 D), efter ett tag.

Blog imageJag blev mycket väl omhändertagen, av både systrar och läkare. Om själva operationen, hade jag initialt ingen uppfattning, innan Doktor Arya, stack skalpellen i ögat på mig. Agneta och jag har räknar ut att jag genomgått runt 70 stycken olika operationer. Men den här var definitivt det värsta som jag varit med om.

Blog imageVarje gång, läkaren skaren bit ur mitt ögonlock, kändes det som ett hjärtbyte, utan bedövning. Jag minns att jag stönade och pressade huvudet mot den blå galonkudden och varje gång frågade han om det gick bra. Vad svarar man i ett sådant läge?

Blog imageDet blödde inte så våldsamt, men smärtan avtog inte förrän dagen efter. Vi hade bestämt att övernatta på Hotell Havanna och resultatet blev att jag sov hela kvällen ( men jag hann få i mig två små (6 cl) Havanna Club. Men jag hade säkert behövt två liter, som jag mådde.Blog imageSedan blev det dags att dra sig hemåt. Jag hade fortfarande ont och vi ville hem båda två.

Blog imageVarje gång jag besökt Havanna, har jag fått enorma upplevelser. Och den här gången var inget undantag heller. Min hustru tog han om mig och plockade med sig en macka, från middagsbordet, i restaurangen, när hon åt middag. (Jag såg ju inte ens TVn, på motsatta väggen.) men man är väl en hårding!!!!! Så jag satt i sängen och njöt min macka, Då kan man inte gny. Innan vi körde ned i garaget, därhemma, tog vi en sväng via Johnny. Om det var mitt ansikte som fick honom att svimma av, det vet vi inte. Men han stod upp när vi åkte, mumlande något om Amerikanska skräckfigurer!Årets sista månader.Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Wed, October 31, 2018 17:44:52

Blog imageAgnetas nyaste balkong dekorationer, har lagt sig till med en vacker "höstfärg" och medför att vi inte längre saknar häcken så mycket.

Blog imageSom vanligt har hon gjort en proffsig dekoration, i ett annars rätt tråkigt hörn.

Blog imageHon har också bestämt att : min tomteuniform, sjunger på sista versen.

Blog imageHon "tömde" en tygaffär, på deras röda fleese tyg och satte igång direkt.

Blog imageJag sattes på det hårda jobbet, att vara "provdocka". Samtidigt som jag övervakade att resultatet blev riktigt.

Blog imageResultatet blev mycket tillfredställande och vi korrigerade några saker, som vi inte tyckte om på den gamla dressen.

Blog imageSå var kung Bore, på ett snabbt besök och visade att det är fortfarande är han som bestämmer. Han pudrade stadsdelen med ett flera millimeter tjock skikt, men något som kan liknas vid frost, eller kanske snö.

Blog imageMen vi skyndade oss ut på balkongen, för att föreviga sensationen. Det är ju inte alls säkert, att vi får någon mer kylslagen nederbörd, i år.

Blog imageVi, Agneta och jag, hade tagit ett beslut, att bjuda alla arbetarna på Östra Kyrkogården, på lite goda bullar.

Blog imageVår "hovbakerska" Sara, med delar av sin verksamhet, hos Johnny på Kias Gubbdagis. Hon lovade att ställa upp och fixa till ett sextiotal exclusiva bullar. De så kallade "säsongarna" jobbade sista dagen i dag, så det passade väldigt bra. Bosse och en kille till fick komma ned och hämta bullarna och efter vad de såg ut, så tror jag att de smakade kalas.

Blog imageVi tackar Sara för en utomordentlig prestation och lovar att återkomma, vid nästa bullbehov. Det är tur att det finns, sådana människor, som Sara, i vår närhet.Long time. No see.Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Sat, October 27, 2018 18:08:25

Blog imageNu var det länge sedan jag hade möjlighet att ägna mig något åt bloggen. De senaste månaderna har jag varit, som man sade förr, "opasslig" och tillbringat mycket tid i sängen. Emellanåt uppemot tjugo timmar, per dygn. Men den som sover, syndar ju inte sägs det. Blog imageAgneta har investerat i en "kompis" till Valpen. Enda problemet är att hon rostar på vårt nya betonggolv. Men det får vi fixa på något må nåt sätt.

Blog imageMina läkare har gjort ett väldigt bra jobb, med mig också. Det tog ett tag, innan dom kunde diagnostisera smärtan i bäckenprotesen. Men jag fick bra smärtlindring och fick stå ut med det. Jag har ju varit med om värre (stön).

Blog imageKillarna som jobbar på Östra Kyrkogården, har kapat av en 169 år gammal lind. Dom var vänliga nog, att också ha med mig i minnet. Jag fick två stycken tumtjocka skivor, som jag har ställt under (Douglas) porslinshunden i vardagsrummet. Samt i "Afrikahörnet", under några blommor. Blog imageMin älskade "trädgårdsmästare", har också börjat att dekorera och möblera balkongen. Det har blivit två buskar med söta röda krusbär och lite andra växter, som jag inte känner till. Men fint blir det. Blog imageBlog imageEtt av de "röntgentillfällen", som jag varit med om i höst. Med antalet bilder som dom tagit på min kropp, är det väl risk, snart. För att jag börjar lysa i mörkret. Bra eller dålig, kan jag inte avgöra.

Valet 2018Tomteaktiviteter

Posted by Björn Ljungquist Sun, September 09, 2018 19:28:54

Blog imageI dag väcktes jag klockan 09.20. Frukosten stod då på bordet och vi skulle ju förbereda oss för dagens stora uppgift, nämligen riksdagsvalet, landstingsvalet och kommunalvalet.Blog imageFör min del innebar det att klä upp mig i smoking, med alla tillbehör (Kravatt, väst, livr'e , lackskor och bowlhat) och bli stiligt värre.

Blog imageVi som bor här på Redbergsplatsen, skall utföra vår plikt, på Ånässkolan, i deras bottenplan.Blog imageDärinne var det ett antal funktionärer, som tog hand om oss ock såg till att vi fick gjort det, som vi skulle göra. Blog imageJag hade ju gjort fel och inte olikfärgade röstsedlar (visste inte det). Men en rar flicka assisterade mig, så att mina tre valkuvert inte skulle riskera att bli underkända.

Blog imageJag slickade igen kuverten och sedan stämde hon av, med kontrollanten, att allt var riktigt. Och sedan fick man gå. Årets plikt mot samhället var genomförd. Nu blir det snabbt hem och av med lackskorna, som har en tendens att klämma rejält, på sen skadade foten.Bedrägeri!!Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Sun, September 09, 2018 19:08:04

I går hade Kyden aviserat att han gärna ville ha lite middag, som Agneta, skulle laga. Hon älskar att göra sådana arrangemang och bestämde sig för arr koka "Tina Nordstöms fisksoppa, med musslor och saffran. En massa färska grönsaker, skulle också ingå.Blog imageSom förrätt, serverade Agneta en komposition, som jag inte riktigt vet vad den bestod av. Blog imageDessvärre "sket" det sig med soppan. Tyvärr hade Agneta hittat några färska musslor, utan panikköpte frusna Chilenska (tänk dig att plocka upp musslor i Chile, frysa dom och flyga dom runt jorden, hit till Sverige) Här ute i havet räcker det att man hänger ut en tamp i vattnet, så fäster sig blåmusslor där direkt. Färskare kan man inte tänka sig.Blog imageSedan visade det sig att 30% av de Chilenska musslorna, inte klarat resan runt jorden, utan avlidit och inte öppnade sig. Dom kommet vi att skicka tillbaka till importören ( ICA ), redan i morgon. Sedan att det inträffar, vid ett sådant här tillfälle är beklagligt. ICA centralt bör också nogsamt överväga sitt handlande, med att köpa musslor från Chile, när vi har dem gratis i hela värt Västerhav.Blog image


Miljöarbete?Allmänt

Posted by Björn Ljungquist Tue, September 04, 2018 18:34:55

Såg "Partiledarutfrågningen" med Jimmy Åkesson och han klarade sig bra, förutom att han inte fullt ut hade koll på alla siffror, eller var "Rökstenen" stod. Vad det nu har med valet att göra. Men det blev en hel del snack om miljö och hur man skall skydda vårt land.Blog imageSå var vi nere hos Johnny och avnjöt söndagens brunch. Blog imageNär jag passerat torget, är det "draperat" med en uppsjö av "miljömedvetna" partiers valaffischer. Dom brukar ju berätta i radio och TV, hur många och fina affischer, som dom klätt stan med.

Blog imageMeningen är antagligen att det skall locka några miljömedvetna röstare, att lägga sin röstsedel, i deras urna. Trots att de använder partibidraget till att förfula stan. De budskap som affischerna skriker ut, är svårt att koppla till svensk politik.

Blog imageVäl hemma ser jag en granne, under oss, som hänger ut från sitt balkongräcke och röker. Trots Rosén (hyresvärlden) har gått ut och sagt att man skall undvika att störa sina granna, med tobaksrök. Som "lök på laxen, dör en granne upp hos mig också och antydde att jag hade vattnat, så att det droppat ned på hennes balkong. Men Agneta var på jobbet och Ingemar och jag hade ju varit hos Johnny och sedan satt inne och tog en öl. Jag tror aldrig att jag har vattnat på balkongen. Men antagligen ligger jag illa till ändå. Jag var ju i alla fall hemma. Men balkonggolvet var kruttorrt och blommorna ovattnade. Det är kanske sådant här som kallas "Bry sig om".Valfläsk och ormägg.Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Sat, September 01, 2018 17:48:44

I dag var vi nere och fikade på, Torpa Café. På vägen dit hade vi förundrats över alla olika partiskyltar, som skulle garantera en bättre framtid, om vi röstade på dem. Blog imageNågra aningslösa personer hade på en soptunna ( eller lumpihopsamlingsplats) klistrat upp att det gällde "Barnens Framtid". Men jag förstår inte hur dom menar? Skulle våra ungars framtid, bero på om någon slängde trasor och lump, i en binge. Tidigare har jag reagerat på när dom plockar fram små afrikanska ungar med "gomspalt" skall gynnas. Och OK. Dom skall ju fixas dom också. Men att vägen skulle gå via svenska tiggerier i TV, känns väl inte helt rätt. Det riktiga vore ju om alla ungar reparerades av det egna landets sjukvård. Men nu är det på tapeten också att ungar med cancer, skall man tigga pengar till. EU-migranter utan asylskäl, däremot, kan nyttja den svenska tandvården, för den facila summan av 5:- per tillfälle. Och med tanke på hur tiggarkärringarna, som blockerar entréerna på våra mataffärer, ser ut i truten, så lär det behövas en hel del insatser där. Det vore skäligare om de Bulgariska och Rumänska regeringarna, gjorde vad de skall och tog hand om sina medborgare, i stället för att skicka dem hit upp till Norden. Vi har egna medborgare, som behöver landets stöd. Vi får hoppas på att Jimmy ordnar det efter valet!!!!. Sverige behöver ett riktigt styre!!!

Så är det!Vardagen

Posted by Björn Ljungquist Thu, August 30, 2018 16:51:20

De senaste tre - fyra veckorna, har jag haft (djävligt) ont i protesen på vänster höft. Per-Erik och Christer sade visserligen till mig att det kunde bli lite problem, efter några år. Men det skulle också vara svårt att åtgärda det, eftersom det inte längre finns något att spika och skruva i, då höfter är alldeles trasig. Blog imageMen i går ringde Agneta ambulansen. Hon var rädd att jag inte skulle tåla den höga morfindosen, som jag nu hade. Blog imageSå jag langades in på Ortopedakuten på Mölndal, för att en riktig ortoped, skulle titta på mig och röntgenplåtarna. Blog imageSå det blev en hel dag, på en "stenhård" bårvagn, tills jag slutligen fick träffa, en ung fräsch, bensågare, Natalie, som för övrigt hade Crister Strömberg, till mentor och ingick i hans forskningsprojekt. Väl omhändertagen, kunde vi slutligen åka "sjuktransport" tillbaka hem. Ortopeden skulle kontakta mig dagen efter.

Dagen efter

Läkaren ringde till Agneta och sa att jag nu hade en remiss till "protesteamet" och skulle snart bli kallad. Hoppas att dom kan göra något radikalt, så att jag blir av med de här smärtorna. Det är inte så lätt att vara krympling, när det gör så oerhört ont.