Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Strömlöst i ett dygn!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, December 15, 2017 17:50:00

I går morse vid 8:15 tiden, gick strömmen här hemma och min asspirator la av. Ingen panik, jag kan överleva. Vid 10.30 kom strömmen tillbaka igen, i nästan 45 minuter. Agneta gick ned (för alla trapporna. Hissen stod ju!), för att kolla vad det var.

Sedan satt vi fast i lägenheten hela dagen och efter några timmar, så blev det rätt kyligt åxå. Senare på kvällen kom strömmen tillbaka och då tog Agneta hissen ned, för att kolla vad det var som hade hänt.Den tunga trafiken hade krossat kopplingarna in till fastigheten. Flera av Göteborgs Energis jourgubbar, hade kallats in och de jobbade oförtrutet hela natten, i ett iskallt ösregn. Heder åt dem.

Vi fick möjlighet att se hela "Lillbabs"-programmet och resten av natten fungerade det. Servicekillarna jobbade oförtrutet vidare och i morse såg det ut som om dom hade lyckats. Hålet i gatan, var visserligen, inte igenfyllt. Men det får dom gärna göra när vi har bättre väder. Hem nu grabbar (jag såg ingen tjej där "met2") och ta en stor fin skinkmacka! Det är ni värda!

  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1445

Balkongen rensad!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Mon, December 11, 2017 01:17:40

Som vi berättat tidigare, så skall våran balkong, byggas om. Det innebär att allt skall bor från den. Och vi har 16 meter tujahäck och en masa trädgårdsmöbler där. Det blir en hel del på 40 kvm.En kvinna, som bodde upp mot Boråshållet, ville gärna ha den ock kom med några starka killar, i förmiddags, för att hämta den. Vi ville ju bliva av med häcken, innan det kom en massa snö.

Men dom gjorde ett bra jobb och efter ett par, tre timmar, var den lastad i en släpkärra.

Sedan var det bara för Agneta, att lägga resten av söndagen, på att städa bort all skit, som hade ramlar av.Det skall bli spännande att se hur det här slutar!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1444

Eftervård!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:32:33

I dag var jag kallad till röntgen. Det är nu 35 år sedan jag drabbades av cancer i en körtel som nämndes "pankrea". Det förklarades som ":- Du har en okontrollerad celldelning i en körtel." Det sa mig inte så mycket, så jag frågade, naivt, ":- Hur många körtlar har man då?" Förklaringen jag fick var, att vi hade massor av "svettkörtlar" och en massa andra. Vad "pankrea vad för något, berättade ingen.

Men jag fick en behandling, styrd från något som hette "Radiumhemmet". Efter en massa undersökningar och medicinering, friskförklarades jag, efter tre år. Men med jämna mellanrum, så kallas jag in för "fotografering. Det känns gott att ha en så omsorgsfull sjukvårds organisation.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1436

Inför helgen!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, November 03, 2017 17:02:31

I morgon skall vi gästas av Kyden och Lillan. Dom vill ha kålpudding (och kanske en öl). Men vi gjorde i alla fall två stora kålpuddingar, som vi förutsätter kommer att smaka underbart.

Det luktar i alla fall himmelskt i köket.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1433

Haloween

VardagenPosted by Björn Ljungquist Wed, November 01, 2017 12:13:23

I går drabbades vi av fyra skräckinjagande haloweenspöken. Dom ringde på dörren och ville ha "bus eller godis". Eftersom vi aldrig har godis hemma och inte vågar utsätta oss för "bus", så gjorde vi en överenskommelse, med dem.

Följaktligen fick vi höra en "originell" tolkning av "Blinka lilla stjärna". Så fick dom en liten peng och vi skildes i största samförstånd.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1432

Megaloppis

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 18:18:45

I dag var det "Megaloppis" på Svenska Mässan. Halva C-hallen var besatt med en massa bord och folk som ville sälja, vad dom hade rotat fram ut gömmorna. Som vanligt "skulle vi inte ha någonting, uran bara titta". Ändå kom jag hem med en massa fina knivar och en gjuttång för patronkulor.

Trots att vi var där tidigt, så var det hundratals köande utanför entrén. Men som "krympling" kan man bara se lidande ut och köra förbi.

Man fick knö med bredaslade damer, som bara stod och rotade i alla varor.

Men Agneta hittade ett elektriskt fotbad, med massagefunktion, för det facila priset av 15 kronor.

Själv hittade hon en "flong ny"märkesväst, för det facila priset av 200 spånn.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1427

Megaloppis !

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 17:46:07

I går var vi nere på Ostindiefararen (den nya puben i Jerkstrandshuset). Vi käkade en god hamburgare och jag drack en Spitfire och Agneta (smuttade) i sig lite vin.

Vi kom i slang med ett trevligt par och satt och ljög för varandra en stund.

Trots att det var tämligen fullt på krogen, fixade Agneta en stol som valpen kunde sitta på också.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1426

Så skall det bli!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 17:24:48
När man trodde att man skulle få en lugn morgon igen, dök en man från Bäcks opp och körde igång med att borra, för att kunna få kablarna genom väggarna. Vi valde att rymma fältet och gick ned till Johnny på KIAS. Tur att finns "vattenhål", som man kan fly till.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1425
Next »