Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Smygpremiär

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, May 19, 2018 12:58:02

I går överraskade Agneta mig med att servera middagen (lammkotletter, potatismos och mintsauce), på den ännu inte färdiga balkongen.

Det var rätt varmt, under plastöverdraget och det fläktar inte någonting. Maten (inköpt hos Brian i Köttboden) var oerhört god. Moset hade vi köpt in hos korvhandlaren på torget och det håller alltid hög klass.

Agneta drack en liten kanna rosé och jag en engelsk Spitfireöl. Kan man ha det bättre? Så det blev tjuvstarten på årets balkong mys.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1494

Rådjur på kyrkogården

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, May 15, 2018 12:45:23

I morse, när Agneta var ute med valpen, på morgonkissning, mötte hon två stycken årskid. Jag såg ju en 14 taggars råbock för två år sedan och Agneta var väldigt lessen, för att hon inte var med den gången. Jag tog ett par fina kort på den stolta bocken, när han tronade i gräset, på en "Uno"s grav.

Men de har det rätt bra på kyrkogården. Mycket att äta och lite trafik. Jag vet att dom skjuter av harar på höstarna, men jag hoppas att rådjuren får chans att springa upp i Delsjöterrängen längre fram. Det är skönt att bo så nära, där allt händer i och runt Östra Göteborg.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1492

Forden luftad

VardagenPosted by Björn Ljungquist Mon, May 14, 2018 12:16:07

I går var det en stekhet sol och vi beslöt oss för att ta ut och lufta Forden, för första gången i år. Vi åkte ut till Kyden, men han hade för kallt vatten i poolen, för att det skulle locka till ett dopp.Han bjöd på lite fika och vi kunde ju sitta och titta på poolen.

Efter några timmar där drog vi oss sakta hemåt igen. På gården satt det fem unga tjejer och rökte. Fimparna slängde dom på backen och när jag sade till dem, visade dom en total okunskap. om hur det är att vistas i ett civiliserat land. Dessvärre tog en bekant, till en hyresgäst i 2:an ungarnas parti och hotade mig. Det vore kanske på sin plats att offentliggöra att det finns en gällande lag mot nedskräpning.  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1491

Ja de e våååren!!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, May 12, 2018 15:49:30

Efter frukost gick vi ner till "Köttboden", för att handla lite gott inför kvällen. I förra veckan var det en "gnykuk" som anmälde dom för att Agneta fick ha valpen på den rostfria bänken på utsidan av själva köttboden. Hon brukar vilja sitta där, när vi handlar, så att hon kan tigga en korv eller något. Nu tyckte hälsovårdsinspektörerna, efter att ha nagelfarit hel affären, att det var exemplariskt rent och välskött. Hösta betyg på alla punkter.

Efter att ha handlat, promenerade vi genom Olskroken, för att titta på vårens intåg i staden.Överallt lyste det av blommande träd och imponerade människor, som förevigade dem.

Vi tog också en liten paus i skuggan av ett trä, innan vi bestämde oss för att köpa en glass och sätta oss, i solen på vår egen gård.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1490

Agneta "bilspanaren".

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, May 11, 2018 04:01:14

I går när Agneta var ute, såg hon en biltransportbil. Den hade en rätt intressant last, i bland annat en Cadillac limousine, med 18 rutor i, troligen en 61:a. Antagligen den längsta i Sverige.

Där stod också en Ford 34, direktimporterad och fin. + några vanliga rishögar.

Men det finaste av alltihop på släpet var en FORD FAIRLANE VICTORIA i duvblått och vitt också den antagligen importerad.Hon snackade med chauffören, men han hade inte en aning, vad det var har tranporterade, så Agneta talade om för honom, att en FORD 56 var något av det vackraste, som exporterats från USA. Det är ju väldigt roligt, att hon kan skilja de olika modellerna och märkes år. Med tanke på att vi har en Thunderbird i Garaget.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1488

Balkongsubstitut

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, May 11, 2018 03:46:56
Eftersom vi fortfarande inte kan använda vår balkong (den har ännu inget räcke runt), så har vi börjat att använda möblerna på gården.I dag serverade min älskade, först en skaldjurstoast och därefter varmrökt lax med potatismos och lite grönsaker. Inte illa på en bakgata i Lyon... fel i Göteborg.För att klara hettan, hade hon öppnat lite vin till sig själv. Jag serverades en iskall OP Andersson och en Spitfireöl. Vi hade en jättetrevlig måltid.Moset hade vi köpt i "korvmojen" på Torget. Den är hemmalagad och smakar alltid gott.Agneta stod också för all markservicen (hämta det varma när det skall vara varmt och det kalla, innan det blivit ljummet. Sedan kom Lilian, grannen med de två Griffon- hundarna ned och tog också ett glas vin. Jyckarna lekte och skällde på alla som gick förbi. Jag själv gick upp och vilade mig lite.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1487

Farligt fall

VardagenPosted by Björn Ljungquist Thu, May 10, 2018 14:32:42
I dag var det +28. när jag gick ut med valpen, på en av de dagliga vändorna på Östra kyrkogården. Solen gassade från en klarblå himmel och kyrkogården va full av helglediga göteborgare, som njöt i solskenet.Från en lind, alldeles intill kapellet, hade det drösat ned en överarmstjock gren (stock), i gatan. En kvinna hade varit nära, men ingen var skadad.Nu är väl jag ingen Swartzenegger, men den var grov nog för att slå ihjäl någon. Då det var totalt vindstilla, så måste det vara någon av brandbilarna, som skadat grenen. Sedan har den hängt kvar tills i dag. Tur att jag inte var där då!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1486

Vanliga dagar.

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sun, May 06, 2018 17:09:45

Underliga saker händer ute i världen. Svenska Mässan har precis lanserat toaletter för "unisex" nödiga. Herr, Dam och "Bögar", har fått sina egna symboler på toadörrarna. Lite underligt kan man kanske tycka, eftersom man bara skall "göra ifrån" sig på dass.

En annan sak som var lite udda var, vi gick på kinne en dag. Vi skulle se Death Wish, den filmen som C Bronson, gjorde så bra. Men nu var det en "nyinspelning med Bruce Wilis. Det gjorde filmen kass. Troligen hade det spritt sig, för vi var bara ett par i publiken där.

När dom är klara med ombyggnationen, som vi räknar med innan sommaren, så skall vi köpa en öppen spis. Den skall stå ut mot balkongen, under den det stora porträttet, av Agneta. Hon har redan sett ut ett par exemplar, som skall installeras.

Så har det ju varit 1:a Maj och med det en massa majblommeförsäljare, ute på stan. Dessvärre har några drivande pojkar hottat på att råna dem. Ett otyg, som vi hoppas politikerna sätter stopp för framledes.

En annan sak, som är minst sagt underlig, är att vi hittade ett halvt brunnslock??? Hur det kluvits, är en gåta. Men halvt var det.

Sedan såg vi också ett helt lock, med markerad delning. Men med ett annorlunda mönster. Kanske får vi lösningen på de här gåtorna någon dag!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1483
Next »