Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Eftervård!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:32:33

I dag var jag kallad till röntgen. Det är nu 35 år sedan jag drabbades av cancer i en körtel som nämndes "pankrea". Det förklarades som ":- Du har en okontrollerad celldelning i en körtel." Det sa mig inte så mycket, så jag frågade, naivt, ":- Hur många körtlar har man då?" Förklaringen jag fick var, att vi hade massor av "svettkörtlar" och en massa andra. Vad "pankrea vad för något, berättade ingen.

Men jag fick en behandling, styrd från något som hette "Radiumhemmet". Efter en massa undersökningar och medicinering, friskförklarades jag, efter tre år. Men med jämna mellanrum, så kallas jag in för "fotografering. Det känns gott att ha en så omsorgsfull sjukvårds organisation.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1436

Inför helgen!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, November 03, 2017 17:02:31

I morgon skall vi gästas av Kyden och Lillan. Dom vill ha kålpudding (och kanske en öl). Men vi gjorde i alla fall två stora kålpuddingar, som vi förutsätter kommer att smaka underbart.

Det luktar i alla fall himmelskt i köket.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1433

Haloween

VardagenPosted by Björn Ljungquist Wed, November 01, 2017 12:13:23

I går drabbades vi av fyra skräckinjagande haloweenspöken. Dom ringde på dörren och ville ha "bus eller godis". Eftersom vi aldrig har godis hemma och inte vågar utsätta oss för "bus", så gjorde vi en överenskommelse, med dem.

Följaktligen fick vi höra en "originell" tolkning av "Blinka lilla stjärna". Så fick dom en liten peng och vi skildes i största samförstånd.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1432

Megaloppis

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 18:18:45

I dag var det "Megaloppis" på Svenska Mässan. Halva C-hallen var besatt med en massa bord och folk som ville sälja, vad dom hade rotat fram ut gömmorna. Som vanligt "skulle vi inte ha någonting, uran bara titta". Ändå kom jag hem med en massa fina knivar och en gjuttång för patronkulor.

Trots att vi var där tidigt, så var det hundratals köande utanför entrén. Men som "krympling" kan man bara se lidande ut och köra förbi.

Man fick knö med bredaslade damer, som bara stod och rotade i alla varor.

Men Agneta hittade ett elektriskt fotbad, med massagefunktion, för det facila priset av 15 kronor.

Själv hittade hon en "flong ny"märkesväst, för det facila priset av 200 spånn.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1427

Megaloppis !

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 17:46:07

I går var vi nere på Ostindiefararen (den nya puben i Jerkstrandshuset). Vi käkade en god hamburgare och jag drack en Spitfire och Agneta (smuttade) i sig lite vin.

Vi kom i slang med ett trevligt par och satt och ljög för varandra en stund.

Trots att det var tämligen fullt på krogen, fixade Agneta en stol som valpen kunde sitta på också.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1426

Så skall det bli!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sat, October 14, 2017 17:24:48
När man trodde att man skulle få en lugn morgon igen, dök en man från Bäcks opp och körde igång med att borra, för att kunna få kablarna genom väggarna. Vi valde att rymma fältet och gick ned till Johnny på KIAS. Tur att finns "vattenhål", som man kan fly till.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1425

Abrupt väckt

VardagenPosted by Björn Ljungquist Wed, October 11, 2017 12:54:46
Natten efter ögonoperationen, var inte så särskilt bra. Dessvärre väcktes jag redan klockan åtta, av ett fruktansvärt ljud. Det lät som om någon höll på att plåga ett djur, eller ett barn. Agneta gick ut i svalen och tittade. Det var gubbarna som skall dra in fiberkablar, som drog "gnissliga" plastöverdragna kablar och skulle upp på vinden. Efter någon timma, var dom klara och flyttade till nästa uppgång. Men sömnen var förstörd, så jag fick maka mig upp och käka frukost. Puh.

  • Comments(2)//blogg.abljungquist.se/#post1424

Efter regn...

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, October 10, 2017 12:32:31

På bilden Fikar "Kvibergshuset" i allsköns ro"

Efter regn (eller hagel) brukar det klarna upp och bli fint. Vi är några "gubbar", som har börjat träffas på Kias, för att fika och ljuga lite. Det har blivit lite av en institution, där tiden försvinner blixtsnabbt. Men vi har det väldigt mysigt, när vi sitter där. Så det lär vi fortsätta med.

Till saken hör att jag blev "bestulen" på min kamera, när den låg i korgen på "kydopeden. Men via (Guds besynnerliga vägar) fick jag tillbaka den och kunde därför plåta en kompis.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1422
Next »