Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Renoveringen nr 1 (är i full gång)

VardagenPosted by Björn Ljungquist Mon, March 12, 2018 13:14:08

Vår fastighetsägare, har börjat med att helrenovera alla balkongerna i fastigheten. Det säg att dom hade för mycket salt i betongen, 1981, när balkongerna göts. Nu har man börjat bila upp ett 45 cm tjockt skickt och skall sedan armera om och sedan gjuta nytt. Samtidigt skall vi få nya fina glasräcken.

Killarna som utför jobbet är fantastiska och jobbar på fort och proffsigt. Med säkerhet i främsta rummet, gör dom sitt jobb i snö och kyla, på väldigt diciplinerade tider. Det sitt inte och röks eller snackas. Utan jobbet går för runt.

Våra glasade sidostycken plockades ned, när allt räckverk skulle bort. Vi får väl hoppas att vi får tillbaka dem sedan. För de läar väldigt bra, när "västan" ligger på.

Dom klädde in hela ställningen, så att varken regn eller snö, skulle kunna störa. Med tanke på hur "Scafold"s trettio meter breda ställning, brakade ned och täckte hela korsningen Engelbrectsgatan / Arkivgatan, så känner vi oss väldigt trygga.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1463

Lögnare!!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Thu, February 15, 2018 15:50:18

Sedan "tiggarinvasionen" från Rumänien och Bulgarien, drabbade oss, för 5-6 år sedan, har Jonas Sjöstedt (Ni vet han som stöder utrotandet av 20 - 30 miljoner människor som inte gillade Stalin) och numera uppbär en fet lön, som ledare för Kommunisterna. Han har tillsammans med f.d. svetsaren, Stefan Löven, likaledels högavlönade partiledare i ett så kallat "arbetarparti", försvarat det utbredda tiggeriet med, att det är inte brottsligt att vara fattig och dom är inte organiserade! Trots detta har vi sett, med egna ögon, hur tiggarna körs ut i bilar, varje morgon, till sina "arbetsplatser". Men varken Polis eller någon annan Myndighet, vågar ta i problemet. I stället tycker våra partiföreträdare, att det är synd om dom. Och det är ju helt klart, det kan ju inte vara speciellt kul, att sitta utanför butiker, med en pappersmugg i näven. Är det ett jobb, så skall dom skatta och momsa för det. Det får vi svenskar göra när vi tjänar något.

När polisen plockade upp honom vis resecentrum i Uppsala, var han aggressiv och tiggde ännu mer pengar. Nu har ju polisen lyckats få fingrarna i en av deras hejdukar, men åklagaren har svårt för att bevisa, att han fått pengarna genom brott Att han tigger, med 6 miljoner på sig, är väl bara ett bevis på att han handlar på uppdrag och inte vågar tulla på pengarna han har på sig. Detta sker framför ögonen på alla naiva svenskar. Det är ju synd om tiggarna! Och så är dom ju freelanceare , hela gängen. Att det finns ett system med boende och avlösare, beror ju på att dom får hjälp av goda grannar. Det är säkert en viss statur att sitta utanför ICA och tigga.

SKICKA HEM PACKET!!!!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1461

Gravsymboler!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, February 13, 2018 16:07:40

När OS invigningen gick av stapeln, släpptes det hundratals vita duvor lösa. Om det skulle innebära något symboliskt värde, gentemot den fete presidenten i Nordkorea, det vet jag inte. Men tanken ligger ju nära. Men varför sätter man på en massa vita marmorduvor, på gravstenar. Syftar det till duvan, som Noak släppte från arken, så var den förmodligen inte vit. Då skulle rovfåglarna tagit den! Men den kom ju tillbaka med en olivkvist i munnen. Trots att den antagligen suttit större delen av sitt liv, i nån slags fångenskap och då är det ju inte något speciellt symbolvärde, i den.

Vi rastar ju valpen på Östra Kyrkogården, varje dag. I ett varv på 8200 meter, hinner både vi (Agneta och jag) vara ute en stund. Det har gett Agneta och valpen jättefina kroppar och god kondition. Själv åker ju jag "Kydoped" och får bara frisk luft.

Och då får det vara hur vad det vill med symbolvärdet, för de avlidna. Men hur skall man då tolka det, när det sitter en stor grå/svart kråka, på en gravsten? Det kan väl knappast vara något, som de efterlevande vill förknippa den avlidna med. Kråkan och korpen är ju nära släktingar. Och Korpar hade ju den enögde guden Oden, som sina "underrättelseofficerare" ute i världen. Så det är kanske tur att man är "oberoende" ateist, så att man inte behöver stå till svars för någon, mer än skattmasen och sin hustru. Hoppas i alla fall att duvorna och alla de andra fåglarna i landet, har möjligheten att fritt flyga omkring.

Skulle det sedan finnas en hög gravsten, att sitta på och kolla omgivningen, så må det väl vara hänt.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1459

Pizza vid TEVEN + på Jerkstrands konditori.

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sun, February 04, 2018 16:02:21

I går, "orkade" vi inte laga någon middag, utan Agneta gick ned till Ånäsvägen och handlade en jättefin pizza. Vi avåt den till en ganska bra film (Familjefällan) om två tvillingar som separerats av sina föräldrar. Agneta ägnade mesta tiden till att messa (Kyden och massa andra).

När vi hade rastat valpen, slank vi in på Jerkstrands Kontitori, för att njuta en semla per man. Dom gör fantastiskt goda semlor. Som vanligt föll de närvarande gästerna, i farstun, för henne och kelade våldsamt.

När vi började käka plockade Agneta upp valpen och satte henne i knät, så att hon också fick smaka. Det var årets andra semla och det lär bli någon mer.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1455

Strömlöst i ett dygn!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, December 15, 2017 17:50:00

I går morse vid 8:15 tiden, gick strömmen här hemma och min asspirator la av. Ingen panik, jag kan överleva. Vid 10.30 kom strömmen tillbaka igen, i nästan 45 minuter. Agneta gick ned (för alla trapporna. Hissen stod ju!), för att kolla vad det var.

Sedan satt vi fast i lägenheten hela dagen och efter några timmar, så blev det rätt kyligt åxå. Senare på kvällen kom strömmen tillbaka och då tog Agneta hissen ned, för att kolla vad det var som hade hänt.Den tunga trafiken hade krossat kopplingarna in till fastigheten. Flera av Göteborgs Energis jourgubbar, hade kallats in och de jobbade oförtrutet hela natten, i ett iskallt ösregn. Heder åt dem.

Vi fick möjlighet att se hela "Lillbabs"-programmet och resten av natten fungerade det. Servicekillarna jobbade oförtrutet vidare och i morse såg det ut som om dom hade lyckats. Hålet i gatan, var visserligen, inte igenfyllt. Men det får dom gärna göra när vi har bättre väder. Hem nu grabbar (jag såg ingen tjej där "met2") och ta en stor fin skinkmacka! Det är ni värda!

  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1445

Balkongen rensad!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Mon, December 11, 2017 01:17:40

Som vi berättat tidigare, så skall våran balkong, byggas om. Det innebär att allt skall bor från den. Och vi har 16 meter tujahäck och en masa trädgårdsmöbler där. Det blir en hel del på 40 kvm.En kvinna, som bodde upp mot Boråshållet, ville gärna ha den ock kom med några starka killar, i förmiddags, för att hämta den. Vi ville ju bliva av med häcken, innan det kom en massa snö.

Men dom gjorde ett bra jobb och efter ett par, tre timmar, var den lastad i en släpkärra.

Sedan var det bara för Agneta, att lägga resten av söndagen, på att städa bort all skit, som hade ramlar av.Det skall bli spännande att se hur det här slutar!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1444

Eftervård!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:32:33

I dag var jag kallad till röntgen. Det är nu 35 år sedan jag drabbades av cancer i en körtel som nämndes "pankrea". Det förklarades som ":- Du har en okontrollerad celldelning i en körtel." Det sa mig inte så mycket, så jag frågade, naivt, ":- Hur många körtlar har man då?" Förklaringen jag fick var, att vi hade massor av "svettkörtlar" och en massa andra. Vad "pankrea vad för något, berättade ingen.

Men jag fick en behandling, styrd från något som hette "Radiumhemmet". Efter en massa undersökningar och medicinering, friskförklarades jag, efter tre år. Men med jämna mellanrum, så kallas jag in för "fotografering. Det känns gott att ha en så omsorgsfull sjukvårds organisation.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1436

Inför helgen!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Fri, November 03, 2017 17:02:31

I morgon skall vi gästas av Kyden och Lillan. Dom vill ha kålpudding (och kanske en öl). Men vi gjorde i alla fall två stora kålpuddingar, som vi förutsätter kommer att smaka underbart.

Det luktar i alla fall himmelskt i köket.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1433
Next »