Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Julbrygdsinköp

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, November 14, 2017 14:48:29

Vi gjorde en "snabbsväng" ned till Kiel, för att handla lite "julebrygd. Vädret var fint och allt gick som smort.

Stena (rederiets tysklandstrad) fyllde 50 år och hade målat om skorstenen på Germanica.

På grund av EU-mötet, var det lite nya regler för att köra in och ut ur Sverige. Vid gränsen i Tyskland, sket dom fullständigt i vem som kom, eller reste till Sverige. Men vi hade en fin dag och vädret var toppen. Att vi sedan kunde se at landslaget, höll italienarna stången i kvalet, gjorde inte saken sämre. Vad som var sämre var, att dom tittat på Göteborg, i Kiel och börjat bygga om hela stan. Puh, för vad man får streta, för lite julbrännvins skull.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1438

Håll Sverige rent!!!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:11:11
Devisen "Håll Sverige rent!" efterlevs inte av alla, olika grupper i samhället. Men när en papperskorg blivit full, så improviserar någon och hänger upp plastsäckar på den. Bra initiativ.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1435

Alla helgons blodiga natt!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, November 05, 2017 14:50:23

I lördags var det Allhelgona afton. Då kryllar det av folk, på vår annars så lugna kyrkogård. Flera hundra, anhöriga till begravda, som stillar sitt samvete, för att det var kanske ett år sedan, de besökte graven senast. Var där och placerade ut ljus.Förvaltningen hade också satt upp ett tält, där man kunde köpa kaffe och en bulle (eller morotskaka). När jag körde förbi, ropade en av killarna: "Björn! Kom hit, så får jag bjuda dig på en fika."Han tyckte att Agneta och jag, var så reko (vi har bjudit dem på fika, semlor och glass), så nu ville han bjuda igen. Men Tack, förvaltningen för en fint skött kyrkogård, där vi också får rasta våra jyckar.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1434

Gäster på Ekås

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, October 30, 2017 11:49:19

I går körde vi ned till Ekås, för att hälsa på Tuula och Lars. Vi satt i deras "kåta" och Tuula lagade "kolbullar", en slags pannkaka, med fläsk i, som tydligen kommer från väktarna vid kolmilorna. Men gott var det, med rårörda lingon. i en fantastisk miljö.

Valpen var med oss hela tiden och när hon inte sprang runt på ägorna, jagande harar och annat vilt, var hon med oss i "kåtan" och myste på en renskinnspläd.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1431

Poseidon skyltar

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, October 23, 2017 13:41:33

"Gubbgänget" som brukar fika på Kias, är förundrade över det stora antalet P-anvisningsskyltar, som plötsligt dykt upp på fasaderna.

Borgaregatan är en liten lokal "vägbit", där sjuktransporter, taxi och annan nyttotrafik, emellanåt använder. Detta upptäckte en kvinnlig tjänsteman på Bostadsaktiebolaget Poseidon. Hon fick ett "tuppjuck" och ordnade så att vägstumpen skyltades upp. På en husgavel, sattes det upp en massa skyltar, som direkt vänder sig till en eventuell lokaltrafik. Arrangemanget har fått en lätt löjlig innebörd och det blir omöjligt att ta in all information.

Om det hjälper och de som har anledning att trafikera området kommer att följa anmaningarna, har jag svårt att se. Snarare ses det troligen som ett myndighets-övergrepp, som kostar utan att verka. Men eftersom Poseidon ha egna lapplisor, som hotar butiker, med förhyrda P-platser, med böter om dom inte har ett tillstånd i rutan. Den manövern driven till en rättssal, skulle säkert lämna mycket i övrigt att önska. Vilket slår högst, ett hyreskontrakt eller en parkeringsbot?  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1430

Kal och Ada

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Fri, October 20, 2017 13:04:23

I onsdags var Agneta inbjuden att hålla ett föredrag om Kal och Ada. (statyn ovan är placerad utanför Lisebergs entré). Det var en granne, till oss, som var ordförande i "Gamla Redbergsflickor", som hade luskat reda på att vi hade anknytning till Kal och Ada.

Vi hade klätt upp oss. Agneta i en tidstypisk utstyrsel. Jag hoppade i smokingen och toppade med mitt "plommonstop", den typiska kubben som de flesta bar på Kal och Adas tid.

Vi höll ett föredrag på cirka en timma och det var till allmän belåtenhet. Efteråt tyckte de flesta i föreningen, att det nu för första gången, hade fått den riktiga bakgrunden om den göteborgska sägnen om stans profiler Kal och Ada. Vi lämnade också från oss en packe visitkort, där de kan gå in på vår blogg och läsa hela historien och vad som stått i tidningarna under åren.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1429

Laseroperation

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, October 10, 2017 17:40:31

I dag har jag varit på Vårda Ögonklinik och opererat mitt vänstra öga, med laser. Läkaren hette Per Mallmin och var väldigt skicklig.När Agneta hade skrivit in mig, kom dom ut och droppade bedövningsmedel. Sed sved rejält, i början. Men det avtog snabbt.

Jag kläddes i "tossor" och en speciell mössa, innan dom satt igång.Själva ingreppet, med alla förberedelser gjordes, gick rätt snabbt. Efteråt satte Agneta på mig ett par solglasögon, som skydd för ljuset.

I hissen ned, träffade Agneta en av sina tidigare anställde, från NK. Det blev ett glatt återseende och det sladdrades en hel del.

Innan "färdtjänsten" kom, gled vi in på Nöjds Konditori, som ligger i bottenvåningen. Där tog vi en kopp och en liten (nånting) att bita i.Jag är ju inte så vacker i vanliga fall, men med solglasögon i oktober, med en helgrå himmel, så såg jag direkt malplacerad ut. Det hade säkert gjort sig bättre på Mallorca. Men om 14 dagar skall dom ta det andra ögat och DÅ, kommer jag att kunna se allt och bli vacker igen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1423

Thaiboxning i Varberg.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, October 01, 2017 16:39:25
Det var Varberg Thaiboxningsklubb, som hade bjudit in till en gala med 14 matcher. Varav det var tre kvinnliga matcher.Galan kallad West Coast Battle, gick i en hall, med bra utrymme. Jag hittade en plats alldeles intill ringside och Agneta och Victoria satt på tredje raden.Vi fick se fina matcher, med tre KO. Efteråt frågade jag Vickan, vad hon skulle säga, om hon blev nockad. Hon hat ju tränat på FIT4FIGHT, en klubb med Thai, MMA, Takevondo (eller vad det heter) i några månader nu. Men hon visste inte utan bad mig återkomma, när hon debuterat i ringen.Ringannonsörerna var (små) ungdomar, som var med i klubben. Inte alls som "pinupporna" som jobbar på de stora galorna.Dessvärre, så blev det ingen match för Vickans klubbkompis, som var den egentliga orsaken till att vi hade åkt ned. Hans opponent lämnade walk over. Men det är sådant som händer.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1420
Next »