Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Liemannen skrapar....

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, January 02, 2018 17:55:05

Nu är det nytt år och "liemannen" är ute och ser om sin nyrekrytering inför 2018. Det senaste året, har ju haft väldigt ont i min vänstra sida, och läkaren tror att det kan vara "cementen" i alla mina titanimplantat där, som börjar lossna. För att få ordning på det, så skickades jag på röntgen!Agneta "sekondade" mig som vanligt och tog mig till röntgen. Efter en snabb process, med byxorna på, där den assisterade läkaren bleknade, över hur mycket metalldelar av den ädla metallen Titan, som har hög smältpunkt och relativt lätt att integrera med en levande kropp. Smältpunkt 1668 grader Celsius. som jag redan hade i kroppen. Jag var färdigfotograferad, redan efter 45 minuter. Nu är det bara att hoppas på att min fortsatta renovering, som förhoppningsvis blir på SUM,inte blir alltför jobbig. I värsta fall kan jag få ytterligare nya delar, till den samlingen jag redan har, som har suttit inne i mig under de här åren. Efter förra "renoveringen" har jag fortfarande en hel del stora plåtbitar och mängder av spik och skruv. Det skall bli spännande, att se den utvecklingen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1452

Snuskhummer!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Fri, December 08, 2017 17:07:55
I dag är det 52 år sedan Agneta överföll och kysste mig i en trappa på Tusenårsgatan. Jag besvarade givetvis kyssen och funderade inte ett ögonblick på "taskspeleriet #meto". Och vi håller fortfarande ihop och har det bra!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1441

"Global" uppvärmning!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, November 19, 2017 12:16:01

I morse vid 10-tiden, när Agneta väckt mig med frukosten klar, tittade jag ut. Med fasa kom jag då ihåg den 16/11 1995. Frukosten bestod av ostkaka med hjortronsylt, en macka med Niclas leverpastej och Mor Annas inlagda gurka. Utanför vräkte snön ner. Kanske inte lika tätt som 1995, då folk tog skidorna till jobbet.

Men det var rejält kaos i stan och trafiken höll sig hemma i sina garage. Polhemsplatsen som vid den här tiden, brukade vara fylld av bussar och spårvagnar, var nästan öde.Brunnsparken var, för en gångs skull, nästan folktom. Endast en ensam "rumänsk" ekonomisk flykting (tiggare) inventerade en av de kommunala papperskorgarna, efter eventuells pantbara burkar och flaskor. Var allla de övriga tiggarna och knarkarna, tagit vägen, vet jag inte. Men det skulle kanske snöa lite oftare i stan, så kanske vi slapp dem!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1439

Julbrygdsinköp

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, November 14, 2017 14:48:29

Vi gjorde en "snabbsväng" ned till Kiel, för att handla lite "julebrygd. Vädret var fint och allt gick som smort.

Stena (rederiets tysklandstrad) fyllde 50 år och hade målat om skorstenen på Germanica.

På grund av EU-mötet, var det lite nya regler för att köra in och ut ur Sverige. Vid gränsen i Tyskland, sket dom fullständigt i vem som kom, eller reste till Sverige. Men vi hade en fin dag och vädret var toppen. Att vi sedan kunde se at landslaget, höll italienarna stången i kvalet, gjorde inte saken sämre. Vad som var sämre var, att dom tittat på Göteborg, i Kiel och börjat bygga om hela stan. Puh, för vad man får streta, för lite julbrännvins skull.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1438

Håll Sverige rent!!!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, November 07, 2017 16:11:11
Devisen "Håll Sverige rent!" efterlevs inte av alla, olika grupper i samhället. Men när en papperskorg blivit full, så improviserar någon och hänger upp plastsäckar på den. Bra initiativ.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1435

Alla helgons blodiga natt!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, November 05, 2017 14:50:23

I lördags var det Allhelgona afton. Då kryllar det av folk, på vår annars så lugna kyrkogård. Flera hundra, anhöriga till begravda, som stillar sitt samvete, för att det var kanske ett år sedan, de besökte graven senast. Var där och placerade ut ljus.Förvaltningen hade också satt upp ett tält, där man kunde köpa kaffe och en bulle (eller morotskaka). När jag körde förbi, ropade en av killarna: "Björn! Kom hit, så får jag bjuda dig på en fika."Han tyckte att Agneta och jag, var så reko (vi har bjudit dem på fika, semlor och glass), så nu ville han bjuda igen. Men Tack, förvaltningen för en fint skött kyrkogård, där vi också får rasta våra jyckar.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1434

Gäster på Ekås

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, October 30, 2017 11:49:19

I går körde vi ned till Ekås, för att hälsa på Tuula och Lars. Vi satt i deras "kåta" och Tuula lagade "kolbullar", en slags pannkaka, med fläsk i, som tydligen kommer från väktarna vid kolmilorna. Men gott var det, med rårörda lingon. i en fantastisk miljö.

Valpen var med oss hela tiden och när hon inte sprang runt på ägorna, jagande harar och annat vilt, var hon med oss i "kåtan" och myste på en renskinnspläd.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1431

Poseidon skyltar

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, October 23, 2017 13:41:33

"Gubbgänget" som brukar fika på Kias, är förundrade över det stora antalet P-anvisningsskyltar, som plötsligt dykt upp på fasaderna.

Borgaregatan är en liten lokal "vägbit", där sjuktransporter, taxi och annan nyttotrafik, emellanåt använder. Detta upptäckte en kvinnlig tjänsteman på Bostadsaktiebolaget Poseidon. Hon fick ett "tuppjuck" och ordnade så att vägstumpen skyltades upp. På en husgavel, sattes det upp en massa skyltar, som direkt vänder sig till en eventuell lokaltrafik. Arrangemanget har fått en lätt löjlig innebörd och det blir omöjligt att ta in all information.

Om det hjälper och de som har anledning att trafikera området kommer att följa anmaningarna, har jag svårt att se. Snarare ses det troligen som ett myndighets-övergrepp, som kostar utan att verka. Men eftersom Poseidon ha egna lapplisor, som hotar butiker, med förhyrda P-platser, med böter om dom inte har ett tillstånd i rutan. Den manövern driven till en rättssal, skulle säkert lämna mycket i övrigt att önska. Vilket slår högst, ett hyreskontrakt eller en parkeringsbot?  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1430
Next »