Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Renoveringen nr 2

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, March 18, 2018 16:49:19

Det sista vi såg av vår enormt fina balkonggolv, som hade allt, man kunde önska sig. En vattenstoppande sarg runt balkongens ytterkant, ett bra och effektivt fall, ned mot brunnen och ett fantastiskt fint ytskikt.

Men det spelade ingen roll. Allt det gamla skulle bort. Dom sänkte golvet med cirka 45 centimeter. Tog bort kubikmetervis med gammal betong. Det kändes lite i hjärtat och vi undrade när vi kunde sitta där ute och grilla igen.

Dom blottlade också en djup spricka, som gick från sida till sida i betongen. Efter en noggrann inspektion och att ha markerat den med röd märkfärg, plockade dom fram en bergborrmaskin och körde upp ett 8 - 10 cm, djupt dike där sprickan var.

Diket armerades och sedan göt dom igen det.

Dom formade också ytterkanten på balkongen och göt igen, så att dom kunde forma riktigt. Ett tufft jobb. Men killarna var proffsiga och gjorde ett bra jobb.

När vi ändå inte kunde gå ut på balkongen, ringde vi en hantverkare, som tog loss trappsteget ut. Det har suttit där sedan 1982 och vi har klivit på det tusentals gånger, en sak som verkligen märktes. Nu vill vi ha det omslipat och lackat, så att det inte stör allt det fina, som killarna på utsidan gör.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1464

Masala, Halta Lottas efterträdare.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Fri, February 23, 2018 19:57:08

I dag gick vi ner till krogen, som efter 18 månaders stängning, har flyttat in i Halta Lottas lokaler. Den heter numera Masala ( garam masala, Indiskt kryddad mat ). Sedan den 4:e ägarkonstellationen av Halta Lotta, gått i KK på grund av obetalde skatter, har krogen öppnat på nytt. Agneta och jag har varit trogna kunder på Lotta, sedan dom öppnade, så vi har saknat dom.

Vi togs om hand av en liten Jenny, som fyller 21 i morgon. Krogen var smockad med folk och det märktes att det varit stängt länge.

Agneta beställde in lammgryta och jag tog stuvade "tigerräkor", i indisk Curry, också en fullträff. Agneta drack som vanligt vin och jag serverades en indisk öl. Väldigt gott.

I entrén stod det en Indian Royal Enfield (världens i dag, mest sålda motorcykel). Polis och militär i Asien använder den. Vi hade valpen med oss och det var ett väldigt uppskattat premiärbesök. Dit lär vi gå många flera gånger. Vi har ju bara 50 meter dit.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1462

Valpen opererad och på bättringsvägen.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Wed, February 14, 2018 17:21:32

I förra veckan upptäckte Alexandra, att Valpen hade två knölar, alldeles under bröstkorgen. Vi kontaktade Evidentia, som ville röntga henne. Så det skedde i torsdags. Knölarna visade sig vara "oönskade", så vi fick tid för operation. Så i morse gick Agneta dit med henne redan klockan 07.00. Vi har varit nedslagna och oroliga, hela dan.

Nu i eftermiddag klockan 16.50, ringde dom och sa att operationen, hade gått bra. Operationen hade sket genom två titthål, så hon skulle inte behöva några jobbiga bandage. När samtalet kom, brast det för oss. Agneta tog bilen upp, så att hon skulle slippa gå. Hon har en säng i bilen, så hon kommer att bli buren upp. Sedan får hon väl ta det lite lugnt, några dagar, så att inte såren går upp. Hade vi varit troende i dag, så hade vi tackat, de högre makterna. Men nu går all vår tacksamhet till veterinären och systrarna på Evidentia, för ett fantastiskt bra utfört jobb.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1460

Nu händer det!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Wed, February 07, 2018 16:43:18

I morse, när vi gick ut med valpen, var det "snöstorm". Det lade sig mellan 2 och 3 centimeter. Inger att orda om, när Magnus berättar om volymerna, som har vräkt ned i Pajala. Men i alla fall, det blev lite ljusare ute och sölar snart ned skorna också.

Killarna som bygger ställningarna, som skall täcka hela framsidan, är väldigt duktiga. Dom börjar 7.45 och hänger i till 16.00, så dom stör inte så mycket. Det går snabbt för dom att plocka ner alla räckena, så nu har vi fått en ny utsikt, från balkongen.

Agneta har varit ute i vintern och förevigar den "gamla" utsikten. När vi har fått nya balkonger och räcken (av glas) så kommer vi att se gatan mycket bättre. Men nu är ställningsbyggarna snart klara och då börjar oljudet. Dom skall bila Köra bort betongen med motordrivna mejslar. När dom gjorde det på Hökegatan, gick det inte att prata en nere på torget. Det skall bli en spännande erfarenhet.

Hela ställningsbygget skall också kläs med ett nylonnät, så att inte obehöriga, kan klättra upp. Proffsiga byggkillar och någon tjej.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1457

Våren på G!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, February 05, 2018 18:52:58

I dag, den 5 februari, när termometern visar - 5 grader och strålande sol. Vi är ute och rastar valpen. På Hökegatan, stannar jag till och känner varken kyla eller något annat. På det japanska körsbärsträdet, ståtar med något dussin blomknoppar, som strävar efter att få slå ut.Vad var det Karin Boye sa? "Det gör ont när knoppar brista". Ett vackert poem. Under körsbärsträdet växer det rododendronbuskar. Även buskarna har stora, ännu inte utslagna knoppar, som bara väntar på lite ljummare väder och vårväder. Men det är en härlig upplevelse, att se hur våren kämpar för att få blomma ut. Nu får vi bara vänta på resten.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1456

Liemannen skrapar....

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Tue, January 02, 2018 17:55:05

Nu är det nytt år och "liemannen" är ute och ser om sin nyrekrytering inför 2018. Det senaste året, har ju haft väldigt ont i min vänstra sida, och läkaren tror att det kan vara "cementen" i alla mina titanimplantat där, som börjar lossna. För att få ordning på det, så skickades jag på röntgen!Agneta "sekondade" mig som vanligt och tog mig till röntgen. Efter en snabb process, med byxorna på, där den assisterade läkaren bleknade, över hur mycket metalldelar av den ädla metallen Titan, som har hög smältpunkt och relativt lätt att integrera med en levande kropp. Smältpunkt 1668 grader Celsius. som jag redan hade i kroppen. Jag var färdigfotograferad, redan efter 45 minuter. Nu är det bara att hoppas på att min fortsatta renovering, som förhoppningsvis blir på SUM,inte blir alltför jobbig. I värsta fall kan jag få ytterligare nya delar, till den samlingen jag redan har, som har suttit inne i mig under de här åren. Efter förra "renoveringen" har jag fortfarande en hel del stora plåtbitar och mängder av spik och skruv. Det skall bli spännande, att se den utvecklingen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1452

Snuskhummer!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Fri, December 08, 2017 17:07:55
I dag är det 52 år sedan Agneta överföll och kysste mig i en trappa på Tusenårsgatan. Jag besvarade givetvis kyssen och funderade inte ett ögonblick på "taskspeleriet #meto". Och vi håller fortfarande ihop och har det bra!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1441

"Global" uppvärmning!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Sun, November 19, 2017 12:16:01

I morse vid 10-tiden, när Agneta väckt mig med frukosten klar, tittade jag ut. Med fasa kom jag då ihåg den 16/11 1995. Frukosten bestod av ostkaka med hjortronsylt, en macka med Niclas leverpastej och Mor Annas inlagda gurka. Utanför vräkte snön ner. Kanske inte lika tätt som 1995, då folk tog skidorna till jobbet.

Men det var rejält kaos i stan och trafiken höll sig hemma i sina garage. Polhemsplatsen som vid den här tiden, brukade vara fylld av bussar och spårvagnar, var nästan öde.Brunnsparken var, för en gångs skull, nästan folktom. Endast en ensam "rumänsk" ekonomisk flykting (tiggare) inventerade en av de kommunala papperskorgarna, efter eventuells pantbara burkar och flaskor. Var allla de övriga tiggarna och knarkarna, tagit vägen, vet jag inte. Men det skulle kanske snöa lite oftare i stan, så kanske vi slapp dem!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1439
Next »