Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Bilarna besiktigade

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, October 16, 2017 14:58:33

I morse kom Kyden hem till oss, för att hjälpa Agneta med att besiktiga båda bilarna.

Dom åkte ut till en ny besiktningsfirma, i Tagene och fick in dem med en gång. Killarna som jobbade där verkade veta vad de höll på med och de känns ju tryggt.Som vanligt så väckte Thunderbirden ett visst intresse. Men det är bara trevligt. Vi har ju den enda (äkta) jubileumsforden, utanför Nordamerika.

Jag hade bett Agneta, att fotografera bägge bilarna under, så vi kan se om dom behöver tektylas igen.

Och på Toyotan, var det ett par minnen, från sommarens körningar. Jag hade skrapat i underredet, så att skyddslagret skavts av lite grann. Men det fixar vi.

Efter en snabb genomgång, skrev besiktningsmannen, under ett blankt papper, som friskriver oss under det kommande året. Det känns rätt skönt.

  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1428

Klar för vintern

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, October 08, 2017 16:19:58

Nu är Forden servad och "nästan" klar för att ställas in för vintern. Olavi har skött om henne och gjort allt, så att hon skall må bra under den mörka säsongen.När vi hade tvättat henne, tog vi en sväng, upp till "berget", för att tigga en kopp kaffe. Dom hade besök av en Luleåkille som heter Ludde, så jag bad honom hälsa till Magnus.

Sedan mörknade det på himlen, så vi hann precis hem. Hagel, stora som golfbollar, smattrade mot plåttaket.

Nu är nog vintern i antågande.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1421

Forden servad

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, October 01, 2017 16:13:41

Vi fick sticka emellan, hos Olavi, med en liten service, på våran Ford. Det var bara några småsaker, som skulle fixas. Den har ju inte rullar så många mil under sommaren. Totalt har den bara rullat 1100 mil. Men jag vill ändå ha den i topptrim.

När vi hämtade den, så var det gott väder, så vi tog en sväng via KIAS och tog en fika. Så fick de andra gästerna en chans att beundra den. Nu skall den bara besiktigas, innan pyjamasen åker på igen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1419

Fiat 500 De lux

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, July 17, 2017 01:55:20
I går köpte vi fyra stora fina T-bonestekar och tog med oss ned till Lars och Tula i dag. Dom hade sagt på väderleksrapporten, att det skulle bli växlande molnighet och vi beslöt oss för att åka hemifrån klockan 12.30. Dom var i Åsa och vi tänkte oss en liten grillning på altanen. Men, när vi åkte ned, ösregnade det. Så mycket, så det var svårt att se riktigt. Men vi kom ned, regnet slutade och Tula grillade T-bonen. Vi åt en ljuvlig middag och njöt. Så skulle vi gå ut i garaget och titta på hennes nya "veteranbil", en FIAT 500 av 56-års model.Det var en klarröd liten sak, som hon bara hade haft några månader.Bilen är en liten "lyxvariant" av de Fiat 500, som jag själv hade på 50-talet.Den har en liten radfyra på 500 cc, vilket innebär att det bara är 125 cc per cylinder. Men den går som en dröm.På "bagageräcket" bakpå skuffen, har hon en antik resväska, med hotelldekaler från Paris. Ekipaget platsar på vilken bilutställning som helst.Till och med panelen, var av yppersta klass.Nu kör hon inte så mycket med den. Men där den står inklämd mellan Lars Mustang Shelby Cobra och deras två Harleys, är det definitivt i fint sällskap. Innan vi lämnade dom fick vi ett bra tips, om vad vi skulle kunna göra på Agnetas 70-ård dag. Så det blir säkert bra det också.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1386

Forden servad

BilarPosted by Björn Ljungquist Tue, June 20, 2017 15:35:45

I dag har Forden varit hos Olavi och blivit servad. I och med att den hade laddat ur sig i vinter, så hade det tänts några varningslampor, men dom släckte Olavi genom att koppla in sin dator.Vi är glada och tacksamma, att vi har en sådan bra mekaniker, som Olavi är.

Sussan körde oss ut och lämnade Forden. Det var första gången som jag åkte i hennes lilla bil. Agneta har trott att jag inte kunde komma i och ur den. Men med lite hjälp, klarade jag det.Fordens vita däcksidor, har varit lite skamfilade. Men det fixade Olavi till. Så nu står hon nyservad och fin, med skinande vita däckssidor i garaget och bara väntar på Midsommar.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1373

Vädring

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, June 11, 2017 10:16:30
I går tog vi ut Forden och vädrade den lite. Vi körde en sväng och landade sedan på Stensjöfiket. På hemvägen hade en spårvagn kört in i en korsande personbil. Bilen demolerades totalt och två personer i den, skadades svårt.Hela Skånegatans västra sida, blockerades av brandbilar och ambulanser. Men vi hade tur, som kom på den östra, så vi blev inte hindrade. Men det köade upp med säkert ett dussin spårvagnar, som inte han omdirigeras. En helt vanlig dag i Göteborg!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1363

ABATE Årsmöte

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, January 22, 2017 18:06:43

I går var det årsmöte för ABATE Sverige. Mötet hölls i Lerum, på Eriks krog.

Jag satt mötesordförande och svingade min lilla jackaranda klubba. Den har varit med i över 40 år nu. Jag presentades med dem av Rune Dahlman (brottning) och sedan dess, har den varit med mig på alla möten. Dessvärre hade jag den också med mig, när jag klubbade in Ebbe Karlsson som ordförande i Sv. Kanotförbundet. Mycket folk hade kommit och förväntningarna var höga. Det har börjat ryktas om att Styrelsen har en "kanongrej" på gång. Men dom får stilla sig. Allt skall vara klappat och klart, innan det offentliggörs. Anja hade förutom en ny snygg figursydd väst, lagt upp, både presentationen, som alla övriga papper, via Power Point, på en skärm. Så man slapp att sitta och bläddra i papper.

Nyheterna för året är att Henke lämnar, på grund av att han numera bor i Ulricehamn (han kanske skall börja med skidor i stället) och jobbet tar all hans tid. På hans plats går Mats Runesson in.

Bosse accepterade att sitta kvar med sin klubba i handen och så även resten av styrelsen. När Agneta drog förvaltningen, fick hon spontana applåder, när hon visade upp årets fina siffror. Föreningen går med ett överskott och har inga skulder. Skatteverket har också godkänt föreningen som en ideell rörelse. Det innebar att vi fick tillbaka inbetalda skattepengar. Visserligen inga stora belopp, men man får ju vara glad för det lilla.Efter det sista klubbslaget bjöds på middagsbuffé och alla var nöjda och glada. Tack Eric och Helena för en fin insats, både med lokal och förtäring. Vi ses nästa år igen.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1327

Fröken Andersson

BilarPosted by Björn Ljungquist Thu, September 22, 2016 13:57:17

I går var vi på "Fröken Anderssons bil och mc träff". Hon har sitt fin i Stora Höga och i går var det mellan 400 - 500 hojar och ett fyrtiotal bilar, på plats.

Agneta gick omkring, med kameran och noterade att det bara fanns 4 springergafflar, bland de närvarande hojarna.

Vi tog med oss några böcker, som hon kan ha som priser vid sina aktiviteter.

Trots att böckerna varit ute länge, så var det ett bra intresse.

Vi beställde in varsin paj och det var en jättegod portion. Så vi skippade middagen, senare, när vi var hemma igen.

Kön framför serveringsdisken var konstant och eftersom ingen hade räknat med den här stora anstormningen av gäster, en onsdag i september, så hade ingen extrapersonal kallats in

Innan vi åkte hem, fick jag en kram av värdinnan. Tack för en mycket trevlig afton och mötet med många "gamla" vänner.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1278
Next »