Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Kydopedhaveri!

BilarPosted by Björn Ljungquist Thu, February 08, 2018 18:46:18

I dag (torsdag) var Ingemar och jag som vanligt nere hos Kia och åt ärtsoppa. Sedan gick vi hem till honom och så bjöd han på en öl (Mariestad) och en kall OP Andersson 125 årig. Sedan åkte jag hem. När jag passerade korsningen Redbergsvägen / Norra Gubberogatan, pajade bakhjulsupphängningen, på den nya kydopeden.

Jag lånade en telefon och ringde Agneta. Hon jobbade, men bröt omedelbart och kom, för att hjälpa mig. Väl framme, kopplade hon snabbt in frihjulet, så kunde vi putta in den i källargången.Väl hemma ringde jag till Blimo, firman i Stockholm, som har såld den till mig. Trots add klockan va nästan 16.00, fick jag tala med en bra tjej, som hette Emilie. Hon bad att vi skulle fotografera stället, där moppen gått sönder. Så skulle hon skicka reservdelar, till reparatören Sedan gav hon mig namnet på den reparatör, som dom brukade anlita i Göteborg. Han hade ett företag som heter Tords Bygg och Fastighetsservice. Han kan förutom en massa annat, svetsa aluminium. Och det som hade pajat, var ett fäste i gjuten aluminium. Hur det har kunnat bli så, begriper jag inte. Men vi får se när han rivit ner hjulupphängningen. Troligen är den för klent gjord. Tur i oturen är i alla fall, att jag har den "gamla" GOGO-kydopeden, kvar. Den har gått ca. 3000 mil (30.000 km). Så jag blir inte strandsatt. Jag återkommer med vidare uppgifter, senare.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1458

Hojmässan och ABATEs Årsmöte 2918

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, January 29, 2018 18:38:52
Styrelsen för ABATE SVERTGE, bjöd in till årsmöte, i samband med årets stora hojmässa på Svenska Mässan. Själva årsmötet var väl förberett och den stora frågan "ABATE Stiftelse", skulle beslutas. Stiftelsen har inte många likheter med BAD (Bikers Against Disability), där det togs ut många och långa svängar, som är diskutabla. Hade BAD fungerat, som det var tänkt från början, när jag blev påkörd, så hade ju jag kunnat få lite hjälp. Men det som överlämnades när CG:s papper överlämnades till oss, visade bara misskötta affärer och ett "gruvdjupt" hål i finanserna. Nu skall detta aldrig gå att upprepa igen, efter det att stiftelsen har RIKTIGA regler, som är registrerade på Länsstyrelsen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1454

Bilarna besiktigade

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, October 16, 2017 14:58:33

I morse kom Kyden hem till oss, för att hjälpa Agneta med att besiktiga båda bilarna.

Dom åkte ut till en ny besiktningsfirma, i Tagene och fick in dem med en gång. Killarna som jobbade där verkade veta vad de höll på med och de känns ju tryggt.Som vanligt så väckte Thunderbirden ett visst intresse. Men det är bara trevligt. Vi har ju den enda (äkta) jubileumsforden, utanför Nordamerika.

Jag hade bett Agneta, att fotografera bägge bilarna under, så vi kan se om dom behöver tektylas igen.

Och på Toyotan, var det ett par minnen, från sommarens körningar. Jag hade skrapat i underredet, så att skyddslagret skavts av lite grann. Men det fixar vi.

Efter en snabb genomgång, skrev besiktningsmannen, under ett blankt papper, som friskriver oss under det kommande året. Det känns rätt skönt.

  • Comments(1)//blogg.abljungquist.se/#post1428

Klar för vintern

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, October 08, 2017 16:19:58

Nu är Forden servad och "nästan" klar för att ställas in för vintern. Olavi har skött om henne och gjort allt, så att hon skall må bra under den mörka säsongen.När vi hade tvättat henne, tog vi en sväng, upp till "berget", för att tigga en kopp kaffe. Dom hade besök av en Luleåkille som heter Ludde, så jag bad honom hälsa till Magnus.

Sedan mörknade det på himlen, så vi hann precis hem. Hagel, stora som golfbollar, smattrade mot plåttaket.

Nu är nog vintern i antågande.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1421

Forden servad

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, October 01, 2017 16:13:41

Vi fick sticka emellan, hos Olavi, med en liten service, på våran Ford. Det var bara några småsaker, som skulle fixas. Den har ju inte rullar så många mil under sommaren. Totalt har den bara rullat 1100 mil. Men jag vill ändå ha den i topptrim.

När vi hämtade den, så var det gott väder, så vi tog en sväng via KIAS och tog en fika. Så fick de andra gästerna en chans att beundra den. Nu skall den bara besiktigas, innan pyjamasen åker på igen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1419

Fiat 500 De lux

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, July 17, 2017 01:55:20
I går köpte vi fyra stora fina T-bonestekar och tog med oss ned till Lars och Tula i dag. Dom hade sagt på väderleksrapporten, att det skulle bli växlande molnighet och vi beslöt oss för att åka hemifrån klockan 12.30. Dom var i Åsa och vi tänkte oss en liten grillning på altanen. Men, när vi åkte ned, ösregnade det. Så mycket, så det var svårt att se riktigt. Men vi kom ned, regnet slutade och Tula grillade T-bonen. Vi åt en ljuvlig middag och njöt. Så skulle vi gå ut i garaget och titta på hennes nya "veteranbil", en FIAT 500 av 56-års model.Det var en klarröd liten sak, som hon bara hade haft några månader.Bilen är en liten "lyxvariant" av de Fiat 500, som jag själv hade på 50-talet.Den har en liten radfyra på 500 cc, vilket innebär att det bara är 125 cc per cylinder. Men den går som en dröm.På "bagageräcket" bakpå skuffen, har hon en antik resväska, med hotelldekaler från Paris. Ekipaget platsar på vilken bilutställning som helst.Till och med panelen, var av yppersta klass.Nu kör hon inte så mycket med den. Men där den står inklämd mellan Lars Mustang Shelby Cobra och deras två Harleys, är det definitivt i fint sällskap. Innan vi lämnade dom fick vi ett bra tips, om vad vi skulle kunna göra på Agnetas 70-ård dag. Så det blir säkert bra det också.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1386

Forden servad

BilarPosted by Björn Ljungquist Tue, June 20, 2017 15:35:45

I dag har Forden varit hos Olavi och blivit servad. I och med att den hade laddat ur sig i vinter, så hade det tänts några varningslampor, men dom släckte Olavi genom att koppla in sin dator.Vi är glada och tacksamma, att vi har en sådan bra mekaniker, som Olavi är.

Sussan körde oss ut och lämnade Forden. Det var första gången som jag åkte i hennes lilla bil. Agneta har trott att jag inte kunde komma i och ur den. Men med lite hjälp, klarade jag det.Fordens vita däcksidor, har varit lite skamfilade. Men det fixade Olavi till. Så nu står hon nyservad och fin, med skinande vita däckssidor i garaget och bara väntar på Midsommar.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1373

Vädring

BilarPosted by Björn Ljungquist Sun, June 11, 2017 10:16:30
I går tog vi ut Forden och vädrade den lite. Vi körde en sväng och landade sedan på Stensjöfiket. På hemvägen hade en spårvagn kört in i en korsande personbil. Bilen demolerades totalt och två personer i den, skadades svårt.Hela Skånegatans västra sida, blockerades av brandbilar och ambulanser. Men vi hade tur, som kom på den östra, så vi blev inte hindrade. Men det köade upp med säkert ett dussin spårvagnar, som inte han omdirigeras. En helt vanlig dag i Göteborg!

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1363
Next »