Välkommen till vår blogg!

Välkommen till vår blogg!

Lögnare!!!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Thu, February 15, 2018 15:50:18

Sedan "tiggarinvasionen" från Rumänien och Bulgarien, drabbade oss, för 5-6 år sedan, har Jonas Sjöstedt (Ni vet han som stöder utrotandet av 20 - 30 miljoner människor som inte gillade Stalin) och numera uppbär en fet lön, som ledare för Kommunisterna. Han har tillsammans med f.d. svetsaren, Stefan Löven, likaledels högavlönade partiledare i ett så kallat "arbetarparti", försvarat det utbredda tiggeriet med, att det är inte brottsligt att vara fattig och dom är inte organiserade! Trots detta har vi sett, med egna ögon, hur tiggarna körs ut i bilar, varje morgon, till sina "arbetsplatser". Men varken Polis eller någon annan Myndighet, vågar ta i problemet. I stället tycker våra partiföreträdare, att det är synd om dom. Och det är ju helt klart, det kan ju inte vara speciellt kul, att sitta utanför butiker, med en pappersmugg i näven. Är det ett jobb, så skall dom skatta och momsa för det. Det får vi svenskar göra när vi tjänar något.

När polisen plockade upp honom vis resecentrum i Uppsala, var han aggressiv och tiggde ännu mer pengar. Nu har ju polisen lyckats få fingrarna i en av deras hejdukar, men åklagaren har svårt för att bevisa, att han fått pengarna genom brott Att han tigger, med 6 miljoner på sig, är väl bara ett bevis på att han handlar på uppdrag och inte vågar tulla på pengarna han har på sig. Detta sker framför ögonen på alla naiva svenskar. Det är ju synd om tiggarna! Och så är dom ju freelanceare , hela gängen. Att det finns ett system med boende och avlösare, beror ju på att dom får hjälp av goda grannar. Det är säkert en viss statur att sitta utanför ICA och tigga.

SKICKA HEM PACKET!!!!  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1461

Valpen opererad och på bättringsvägen.

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Wed, February 14, 2018 17:21:32

I förra veckan upptäckte Alexandra, att Valpen hade två knölar, alldeles under bröstkorgen. Vi kontaktade Evidentia, som ville röntga henne. Så det skedde i torsdags. Knölarna visade sig vara "oönskade", så vi fick tid för operation. Så i morse gick Agneta dit med henne redan klockan 07.00. Vi har varit nedslagna och oroliga, hela dan.

Nu i eftermiddag klockan 16.50, ringde dom och sa att operationen, hade gått bra. Operationen hade sket genom två titthål, så hon skulle inte behöva några jobbiga bandage. När samtalet kom, brast det för oss. Agneta tog bilen upp, så att hon skulle slippa gå. Hon har en säng i bilen, så hon kommer att bli buren upp. Sedan får hon väl ta det lite lugnt, några dagar, så att inte såren går upp. Hade vi varit troende i dag, så hade vi tackat, de högre makterna. Men nu går all vår tacksamhet till veterinären och systrarna på Evidentia, för ett fantastiskt bra utfört jobb.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1460

Gravsymboler!

VardagenPosted by Björn Ljungquist Tue, February 13, 2018 16:07:40

När OS invigningen gick av stapeln, släpptes det hundratals vita duvor lösa. Om det skulle innebära något symboliskt värde, gentemot den fete presidenten i Nordkorea, det vet jag inte. Men tanken ligger ju nära. Men varför sätter man på en massa vita marmorduvor, på gravstenar. Syftar det till duvan, som Noak släppte från arken, så var den förmodligen inte vit. Då skulle rovfåglarna tagit den! Men den kom ju tillbaka med en olivkvist i munnen. Trots att den antagligen suttit större delen av sitt liv, i nån slags fångenskap och då är det ju inte något speciellt symbolvärde, i den.

Vi rastar ju valpen på Östra Kyrkogården, varje dag. I ett varv på 8200 meter, hinner både vi (Agneta och jag) vara ute en stund. Det har gett Agneta och valpen jättefina kroppar och god kondition. Själv åker ju jag "Kydoped" och får bara frisk luft.

Och då får det vara hur vad det vill med symbolvärdet, för de avlidna. Men hur skall man då tolka det, när det sitter en stor grå/svart kråka, på en gravsten? Det kan väl knappast vara något, som de efterlevande vill förknippa den avlidna med. Kråkan och korpen är ju nära släktingar. Och Korpar hade ju den enögde guden Oden, som sina "underrättelseofficerare" ute i världen. Så det är kanske tur att man är "oberoende" ateist, så att man inte behöver stå till svars för någon, mer än skattmasen och sin hustru. Hoppas i alla fall att duvorna och alla de andra fåglarna i landet, har möjligheten att fritt flyga omkring.

Skulle det sedan finnas en hög gravsten, att sitta på och kolla omgivningen, så må det väl vara hänt.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1459

Kydopedhaveri!

BilarPosted by Björn Ljungquist Thu, February 08, 2018 18:46:18

I dag (torsdag) var Ingemar och jag som vanligt nere hos Kia och åt ärtsoppa. Sedan gick vi hem till honom och så bjöd han på en öl (Mariestad) och en kall OP Andersson 125 årig. Sedan åkte jag hem. När jag passerade korsningen Redbergsvägen / Norra Gubberogatan, pajade bakhjulsupphängningen, på den nya kydopeden.

Jag lånade en telefon och ringde Agneta. Hon jobbade, men bröt omedelbart och kom, för att hjälpa mig. Väl framme, kopplade hon snabbt in frihjulet, så kunde vi putta in den i källargången.Väl hemma ringde jag till Blimo, firman i Stockholm, som har såld den till mig. Trots add klockan va nästan 16.00, fick jag tala med en bra tjej, som hette Emilie. Hon bad att vi skulle fotografera stället, där moppen gått sönder. Så skulle hon skicka reservdelar, till reparatören Sedan gav hon mig namnet på den reparatör, som dom brukade anlita i Göteborg. Han hade ett företag som heter Tords Bygg och Fastighetsservice. Han kan förutom en massa annat, svetsa aluminium. Och det som hade pajat, var ett fäste i gjuten aluminium. Hur det har kunnat bli så, begriper jag inte. Men vi får se när han rivit ner hjulupphängningen. Troligen är den för klent gjord. Tur i oturen är i alla fall, att jag har den "gamla" GOGO-kydopeden, kvar. Den har gått ca. 3000 mil (30.000 km). Så jag blir inte strandsatt. Jag återkommer med vidare uppgifter, senare.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1458

Nu händer det!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Wed, February 07, 2018 16:43:18

I morse, när vi gick ut med valpen, var det "snöstorm". Det lade sig mellan 2 och 3 centimeter. Inger att orda om, när Magnus berättar om volymerna, som har vräkt ned i Pajala. Men i alla fall, det blev lite ljusare ute och sölar snart ned skorna också.

Killarna som bygger ställningarna, som skall täcka hela framsidan, är väldigt duktiga. Dom börjar 7.45 och hänger i till 16.00, så dom stör inte så mycket. Det går snabbt för dom att plocka ner alla räckena, så nu har vi fått en ny utsikt, från balkongen.

Agneta har varit ute i vintern och förevigar den "gamla" utsikten. När vi har fått nya balkonger och räcken (av glas) så kommer vi att se gatan mycket bättre. Men nu är ställningsbyggarna snart klara och då börjar oljudet. Dom skall bila Köra bort betongen med motordrivna mejslar. När dom gjorde det på Hökegatan, gick det inte att prata en nere på torget. Det skall bli en spännande erfarenhet.

Hela ställningsbygget skall också kläs med ett nylonnät, så att inte obehöriga, kan klättra upp. Proffsiga byggkillar och någon tjej.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1457

Våren på G!

AllmäntPosted by Björn Ljungquist Mon, February 05, 2018 18:52:58

I dag, den 5 februari, när termometern visar - 5 grader och strålande sol. Vi är ute och rastar valpen. På Hökegatan, stannar jag till och känner varken kyla eller något annat. På det japanska körsbärsträdet, ståtar med något dussin blomknoppar, som strävar efter att få slå ut.Vad var det Karin Boye sa? "Det gör ont när knoppar brista". Ett vackert poem. Under körsbärsträdet växer det rododendronbuskar. Även buskarna har stora, ännu inte utslagna knoppar, som bara väntar på lite ljummare väder och vårväder. Men det är en härlig upplevelse, att se hur våren kämpar för att få blomma ut. Nu får vi bara vänta på resten.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1456

Pizza vid TEVEN + på Jerkstrands konditori.

VardagenPosted by Björn Ljungquist Sun, February 04, 2018 16:02:21

I går, "orkade" vi inte laga någon middag, utan Agneta gick ned till Ånäsvägen och handlade en jättefin pizza. Vi avåt den till en ganska bra film (Familjefällan) om två tvillingar som separerats av sina föräldrar. Agneta ägnade mesta tiden till att messa (Kyden och massa andra).

När vi hade rastat valpen, slank vi in på Jerkstrands Kontitori, för att njuta en semla per man. Dom gör fantastiskt goda semlor. Som vanligt föll de närvarande gästerna, i farstun, för henne och kelade våldsamt.

När vi började käka plockade Agneta upp valpen och satte henne i knät, så att hon också fick smaka. Det var årets andra semla och det lär bli någon mer.  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1455

Hojmässan och ABATEs Årsmöte 2918

BilarPosted by Björn Ljungquist Mon, January 29, 2018 18:38:52
Styrelsen för ABATE SVERTGE, bjöd in till årsmöte, i samband med årets stora hojmässa på Svenska Mässan. Själva årsmötet var väl förberett och den stora frågan "ABATE Stiftelse", skulle beslutas. Stiftelsen har inte många likheter med BAD (Bikers Against Disability), där det togs ut många och långa svängar, som är diskutabla. Hade BAD fungerat, som det var tänkt från början, när jag blev påkörd, så hade ju jag kunnat få lite hjälp. Men det som överlämnades när CG:s papper överlämnades till oss, visade bara misskötta affärer och ett "gruvdjupt" hål i finanserna. Nu skall detta aldrig gå att upprepa igen, efter det att stiftelsen har RIKTIGA regler, som är registrerade på Länsstyrelsen.

  • Comments(0)//blogg.abljungquist.se/#post1454
Next »